Cursus AutoCad afgerond.

fotoJe wilt graag tekenen maar je kunt het niet. Dat is lastig en al zeker als je een eigen autocadevenementen gaat produceren. Afgelopen jaar met Klok Rock Orange kwam ik erachter dat het tijd werd om het computer tekenen onder de knie te krijgen. Je wilt voordat je aan een evenement begint wel weten hoe het terrein in elkaar zit. Waar komt het podium, waar komen de hekken, hoe ziet de indeling van het terrein eruit, hoe lopen de vluchtroutes, waar staat de bar, waar staan de blusmiddelen, hoe worden de portocabins geplaatst. Deze informatie is niet alleen nodig voor de bouwers maar ook bijvoorbeeld voor de gemeente, voor de vergunningen. Je kunt eigenlijk niet zonder tekening.

Wat doe je als je het zelf niet kunt, dan ga je anderen partijen vragen. En dan ben je dus afhankelijk, je hebt het zelf niet in de hand. Wat ga je dan doen, ja natuurlijk, stug volhouden dat je het zelf wel aan kunt leren. De computer opstarten, AutoCad opstarten, 2,5 uur naar het scherm staren en niet weten waar je mee bezig bent. Zo zag het afgelopen half jaar er dus uit. Dat werkt niet.

Extrema Outdoor plattegrondOp advies van diverse collega’s ben ik een cursus gaan volgen, basis cursus Autocad. Vier dagen training en de basis leren om met dit uitgebreide programma te kunnen werken. En met succes we zijn met 4 leerlingen gestart. Na 4 dagen konden we onze eigen tekening uitprinten.

Maar nu ben ik er nog niet hoor. Ik moet nog veel leren. Het dus de bedoeling dat ik mijn eigen plattegrond tekeningen ga maken, en dat kan alleen maar door veel te oefenen. Dus kom maar op met de opdrachten. Ik zal mijn best doen om er wat van te maken.

Ik wil Wim van Cadix hartellijk bedanken voor de fijne cursus en mij medecursisten wens ik veel succes met oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *