Klok Rock Orange update

kro flyerDerde editie Klok Rock Orange uitgebreider en internationaler van karakter.

Het programma van de derde editie van het Eindhovense Koninginnedagfestival Klok Rock Orange is verdubbeld met de toevoeging van de vier bands Def Americans (NL), Tigre Blanco (NL), Greenwich Cavern (FR) en Casa de la Muerte (NL).  Eerder werden The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL) al aangekondigd. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen willem-alexandervijftien bands aantreden. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

 Klok Rock Orange gaat op maandagavond 29 april van start tijdens de Koninginnenacht en wordt de dag erna carsvervolgd. Behalve live-muziek is er een rock ‘n’ roll-markt met onder meer tweedehands LP’s, kleding en overige rock ‘n’roll hebbedingetjes. Hot rods zorgen voor het visuele aspect en ook culinair valt er genoeg te genieten. Zo biedt Het Ketelhuis van Amaro op het terrein bijvoorbeeld een barbecue en een hoek waar kids hun eigen pizza kunnen bakken.

 Peter Pan Speedrock is samen met evenementenorganisator Joop Soree de drijvende kracht achter het festival. Frontman Peter van Elderen: ,,Zie Klok Rock Orange maar als een goed alternatief voor mensen die geen zin hebben in de bekende en typische Koninginnedagactiviteiten. Die in plaats van doelloos in de binnenstad rond te slenteren liever naar goeie rockbands komen kijken in een ongedwongen en sfeervolle ambiance. Het festival is een oase van veelal stevige muziek uit de diverse rockgenres. Behalve live-muziek is er genoeg te zien en te doen om Koninginnedag in rockstijl door te brengen. En de toegang is gewoon gratis!”

 stage klok rock orangeKlok Rock Orange steunt regionaal muzikaal talent

Ook dit jaar biedt de organisatie van het festival regionaal rocktalent de kans om voor een groot publiek te spelen. Op Koninginnenacht mogen maar liefst drie acts van het Eindhovense Rock City Institute (en/of daaraan gelieerde opleidingen) het podium betreden. Van Elderen: ,,Het  Rock City Institute zit om de hoek bij Klok Rock Orange. We koninginnedagvinden het te gek om aankomend talent te stimuleren en ze –letterlijk- een podium te bieden.” De dag erna zal er nóg een veelbelovende regionale nieuwkomer op de podiumplanken staan. De winnaar van de zogeheten Klok Rock Orange Band Battle mag dan het festival aftrappen. Deze Battle wordt op 18 april aanstaande in de Altstadt op Stratumseind in Eindhoven gehouden. Inschrijven kan tot en met 9 april via battle@klokrockorange.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *