Koninginnedag Festival Eindhoven

Op zaterdag 30 april (op Koninginnedag) vindt buiten bij het Klokgebouw (voor bij Pop-Ei) in Eindhoven de eerste editie van het “Klok Rock Orange” festival plaats. Denk aan bands, rock & roll, hotrods, BBQ en een superlocatie – kortom: alle ingrediënten die aanwezig moeten zijn voor een gaaf Koninginnedag festival. En ook het is ook nog eens gratis.!

Koninginnedag in Eindhoven is geen Koninginnedag als er geen rock & roll bands spelen. Daarom hebben de mannen van Peter Pan Speedrock in samenwerking met Joop Soree (Horeca-exploitant Pop-Ei) een nieuwe festival georganiseerd en “Klok Rock Orange” gedoopt. Er zullen die dag 11 bands spelen, van hardrock tot speedrock, van rock & roll tot punk en van hardcore tot garage. De organisatie van het festival gaat zelf ook spelen. Onder de naam Peter Pan Speedrock Special zullen ze in een half uur alle speedrock-klassiekers gaan spelen onder leiding van mascotte Dikke Dennis.

Het festival heeft voor ieder wat wil(d)s. Het festivalterrein is ruim opgezet dus er is in tegenstelling tot middenin de stad genoeg ruimte voor iedereen. Het is de place to be voor alle rock & rollers, speedrockers, punkers en hardcore kids, maar natuurlijk ook voor families van jong tot oud. En om het festival compleet te maken verzorgen CC The Trashers uit Eindhoven een grootse hotrodshow op het festival terrein.

Meer info over Klok Rock Orange vind je hier.

Tijdschema Klok Rock Orange.

 • 12.00 tot 12.30 Blackbone
 • 13.00 tot 13.30 Digital Orchestra
 • 14.00 tot 14.40 Malle Pietje and the Bimbo’s
 • 15.00 tot 15.30 Van Der Buyst
 • 16.00 tot 16.30 Radio Dead Ones
 • 17.00 tot 17.30 Komatsu
 • 18.00 tot 18.30 Bang Bang Bazooka
 • 19.00 tot 19.30 Peter Pan Speedrock Special
 • 20.00 tot 20.30 Gewapend Beton
 • 21.00 tot 21.30 Tech-9
 • 22.00 tot 22.30 The Deaf

Om 12.00 zal Blackbone het festival openen. Deze 3 jonge gasten zijn de nieuwe generatie speedrockers. Ze komen alle drie van het Rockcity Institute Eindhoven.

Daarna is het de beurt aan Digital Orchestra. Dit is het parade paardje van de 1e lichting van het Rockcity Institute. Ze spelen experimentele dansbare rockmuziek.

Malle Pietje en de Bimbo’s is in 2003 opgericht door twee gekke bimbo’s. Het resultaat is eind 2004 helder: snoeiharde Engels- en Nederlandstalige shock rock, live in zelf gemaakte crazy outfits gehesen.

De liefhebbers van klassieke hardrock zullen niet om Van Der Buyst heen kunnen. Deze band neemt je mee naar de glorieuze jaren ’70 en ’80.

Daarna is de beurt aan de Berlijnse punkrockband Radio Dead Ones.

Uit Eindhoven komen de mannen en vrouw van Komatsu. Met leden van o.a. The Goods, SQY en Repomen. Stonerrock zoals het hoort, zware baslijnen, dikke drumpartijen en duistere zang.

Ook voor de Rockabilly fans heeft Klok Rock Orange een bijzonder act weten te boeken. Namelijk de Eindhovenaren van Bang Bang Bazooka.

De organisatie van het festival gaat zelf ook spelen. Onder de naam Peter Pan Speedrock Special zullen ze in een half uur alle speedrock klassiekers gaan spelen onder leiding van mascotte Dikke Dennis.

Een band die inmiddels is uitgegroeid tot een van de grotere punk bands van Nederland is Gewapend Beton. De mannen uit 020 spelen staalharde betonpunk en de teksten zijn in Engels maar ook in het Mokums.

Van punk naar hardcore. TECH-9 uit Eindhoven. Deze band is een van de weinigen bands die nog is overgebleven uit de legendarische jaren ’90 hardcore bands.

Den Haag wordt altijd de beatstad van Nederland genoemd, maar die beatmuziek was al lange tijd ver te zoeken… In augustus 2007 besluiten Spike van Zoest (Di-Rect), Kit Carrera en Miss Fuzz de beat uit de Haagse grond op te graven en deze nieuw leven in te blazen, door ‘m te mixen met een overdosis garage, punk en rock & roll. Hieruit ontstond The Deaf.

Super Line-Up doet alle promotie voor Klok Rock Orange, en verzorgt op de dag het stagemanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *