Rumoer Fest 12, 23 november OJC Walhalla Sevenum

Op vrijdag 23 november 2012 vindt in OJC Walhalla in Sevenum de 12de editie van het hardcore festival Rumoer plaats. Full Court Press, Redemption Denied, Overlord, Bad Temper en As Prayers Fail maken vanaf 20.00 uur het podium onveilig met verschillende stijlen hardcore. Zowel bezoekers als bands roemen sinds jaar en dag de gezelligheid op Rumoer.

 

Full Court Press speelt hun eerste Nederlandse show na 10 jaar.

Het Rumoer festival mag zich na 11 zeer geslaagde edities meten aan een wel bekend hardcore festival met internationale allure. Grote namen als Kickback (F), Parkway Drive (AU), Backfire (NL) en No Turning Back (NL) hebben het festival aangedaan. Dit jaar heeft de organisatie van Rumoer alweer een primeur. Ze heeft namelijk de band die in de jaren 90 behoorlijk naam heeft gemaakt in de Europese hardcore scene gevraagd om weer te spelen in Nederland. Namelijk Full Court Press uit België.

 

Alle subgenres van hardcore komen aan bod op Rumoer.

Bad Temper, female fronted fueled up streetpunk gemixt met old skool. Met leden van Second Chance en Harbour 81. Een vrij nieuwe Nederlandse band die we nog veel gaan zien en horen. Ze trappen het festival om 20.00 uur af.

Daarna mag de Belgische band Overlord het opgewarmde publiek gaan overtuigen met zijn snoeiharde hardcore. Deze band met ex- leden van Born From Pain, The Set Up, Diablo Boulevard en Leng tch’e hebben al flink wat ervaring op gedaan, en weten precies hoe ze het publiek moeten overtuigen.

Als derde band staat Redemption Denied op het podium. Een vrij nieuwe band uit België, maar ze hebben hun naam al waar gemaakt. Hou je van de oude Hatebreed platen, Blood for Blood of van Death Threat, dan kan Redemption Denied je zeker overtuigen. Ze spelen inmiddels door stad en land en hebben net een grote Europese tour gehad. En nu is het de beurt aan Rumoer.

En dan een oude legende uit het beruchte jaren ’90 hardcore tijdperk. Na 10 jaar vonden ze het wel weer eens een keer tijd worden om bij elkaar te komen. Niemand minder dan de Belgische Full Court Press. In 1998 opgericht, door heel Europa gespeeld en in 2004 gestopt. De band met invloeden van E-Town Concrete, NJ Bloodline en Fury of Five heeft de plaat “Live Life Large” uitgebracht met veel klassiekers. Deze zullen op Rumoer 12 dan ook zeker live gespeeld worden.

Ook voor de nieuwe generatie hardcore bands is op Rumoer plaats. De afsluiter van Rumoer 12 is de new skool hardcore band As Prayers Fail. Deze band uit Rotterdam is in 2010 opgericht. Ze hebben net hun nieuwe full length album “Shipwrecked” uitgebracht bij Cleched Fist Records.  Deze band met invloeden van o.a. Park Way Drive speelt inmiddels door stad en land en hebben net een mooie tour door Europa achter de rug. Nu is het de beurt aan Rumoer. De Rumoer traditie is dat de laatste band de tent afbreekt. Dus aan As Prayers Fail de eer.

Rumoer Fest support de Hardcore Help Foundation.

De Hardcore Help Foundation komt op voor mensen die hulp echt nodig hebben. Ze bouwen medische kampen in Kenya. Ze helpen de slachtoffers van de Tsunami in Japan en komen op voor de mensen in Haiti. Bij de muntenkassa zal een donatie pot staan waarin men geld kan doneren voor deze stichting. Meer informatie over de Hardcore Help Foundation kun je vinden op hun website.

Rumoer 12

Datum: 23 november 2012

Locatie: OJC Walhalla, De Donckstraat 24-26,
5975 SG, Sevenum

Entree: € 6,-  Aanvang: 20.00 uur

Meer informatie over Rumoer 12 vind je op de website van het festival: www.facebook.com/rumoerfest of op www.rumoerfest.nl

Tijdschema Rumoer 11

20.15 – 20.45: Bad Temper

21.15 – 21.45: Overlord

22.15 –  22.45: Redemption Denied

23.15 – 23.45: Full Court Press

00.15 – 00.45: As Prayers Fail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *