Rumoer 11

Rumoer 11 in Walhalla te Sevenum

Op vrijdag 3 juni 2011 vindt in OJC Walhalla in Sevenum de 11de editie van het hardcorefestival Rumoer plaats. Wasted Bullet, As Enemies Arise, The Butcher en Tech-9 maken vanaf 20.00 uur het podium onveilig met verschillende stijlen hardcore. Zowel bezoekers als bands roemen sinds jaar en dag de gezelligheid op Rumoer.

Een volledig Nederlandse editie

In alweer 10 edities is Rumoer uitgegroeid tot een hardcorefestival met internationale allure. Grote namen als Kickback (F), Parkway Drive (AU) en No Turning Back (NL) hebben het festival aangedaan. Toch heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een volledig Nederlandse line-up. Rumoer zoekt de breedte van het hardcoregenre op met subgenres als oi, punk en mosh met alleen bands van eigen bodem.

Alle subgenres van hardcore komen aan bod

Wasted Bullet is een van de meest veelbelovende hardcorebands van Nederland en trapt af. Het vijftal is niet bang voor een beetje melodie in de doorgaans felle muziek. De clip van hun laatste single ‘What’s Best For Us’ is op YouTube inmiddels meer dan 8.000 keer bekeken. As Enemies Arise mag het dan opgewarmde publiek gaan overtuigen met snoeiharde metalcore. De Brabantse band heeft flink wat ervaring opgedaan in Nederland, België en Duitsland en gaat ook het publiek in Limburg laten zweten. Als derde staat The Butcher op het podium. Het heeft even geduurd maar eindelijk staat “Neerlands snelste” dan eindelijk op Rumoer. Alweer bijna 15 jaar staat The Butcher op podia in binnen- en buitenland. Hardcorefans, punkers en metalfans verbroederen onmiddellijk door de jaren ’80 hardcorepunk van deze band. Als klap op de vuurpijl sluit Tech-9 Rumoer af. Deze oude Eindhovense rotten bestaan al sinds 1982 en hun mix van hardcore, oi en punk staat elke keer garant voor feest. Frontman Hein Hendriks en zijn bandmaten gaan Sevenum laten trillen op haar grondvesten.

 

Rumoer 11

Datum: 3 juni 2011

Locatie: OJC Walhalla, De Donckstraat 24
26,
5975 SG, Sevenum

Entree: € 7,50

Aanvang: 20.00 uur

 

Tijdschema Rumoer 11

20.30 – 21.00: Wasted Bullet

21.30 – 22.00: As Enemies Arise

22.30 – 23.00: The Butcher

23.30 – 00.30: Tech-9

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *