Tag: autocad

work hard, stay true, get shit done

De laatste dag van het jaar….

Het is januari 2010, het jaar dat ik de keuze heb gemaakt om een eigen bedrijf op te richten. Ik wil uit de sleur, ik wil de evenementen in, produceren grote dingen doen. Dromen dromen dromen….WORK HARD STAY TRUE GET SHIT DONE, dat is mijn motto. Het is nu 31 december 2017, we zijn inmiddels 7 jaar verder. De dromen die ik in 2010 had komen uit.

Finland Crew

Het is begin januari 2017, we mogen in opdracht van MC Sluis Events weer naar Finland om mee te assisteren met de productie van misschien wel de mooiste en hardste sport die ik ken, RED BULL CRASHED ICE. Met een top team trotseren we de helse kou en zetten daar een pracht event neer wat wereld wijd via live stream te volgen is. Marc bedankt voor de super gave tijd in Finland (sorry dat ik dit jaar niet mee kan)

In november 2016 kreeg ik telefoontje of ik de gehele site productie wilde doen voor 2 uitverkochte shows van Armin van Buren in de Amsterdam Arena. Ik ” ja natuurlijk”, back to back braaien ARMIN ONLYophangen, en dan pas beseffen wat me eigenlijk werd gevraagd. De hele site productie, tekenwerk, planning inkoop etc doen voor de nr 1 DJ van de wereld in de grootste venue van Nederland. WAANZINNIG. Samen met technisch producent Maarten Hoogland zouden we de klus gaan klaren. En het is gelukt 2 uitverkochte shows. Dit was er een die op mijn bucketlist stond. Ik wil nog een keer het hele team bedanken voor het vertrouwen.

TEAMBLAUWEn dan het jaarlijks terugkerende Flying Dutch Rotterdam. #TEAMBLAUW wat een eer om hieraan mee te mogen werken. Thanks to my partner in crime Jari.

 Ook nieuw dit jaar was het NK wielrennen. In opdracht van JOVO Management mocht ik het NK wielrennen produceren. Een hele leuke nieuwe ervaring binnen mijn werkveld. NK wielrennenMet een top team hebben we deze klus geklaard.

19884090_10154632644281700_779674316527358360_nOok werd dit jaar het roer bij Extrema Outdoor omgegooid, we vertrokken naar een nieuw terrein. Ook hiervoor mochten we de gehele productie inclusief de camping voor onze rekening nemen.

Nieuw dit jaar was Electronic Family. Een bestaand festival dat verhuisde naar Rosmalen. Ook hiervoor hebben we de hele site productie mogen verzorgen.

Een ander hoogtepunt was New Horizons Festival in Nurnberg in Duitsland. In opdracht van Alda Germany mocht ik de camping mee produceren. Dit project is er een voor in de boeken. Hier hebben we laten zien wat team work inhoud. In een korte tijd zo’n event uit de grond stampen is abnormaal. Maar het is wel gelukt. We zijn inmiddels alweer druk bezig met de voorbereidingen voor New Horizons camping 2018. Een super mooie klus met een super team!holy moly

Ook dit jaar hebben een een mooi winter event mogen produceren in de binnenstand van Heerlen. Het Holy Moly Festival.  In opdracht van Incredible the Events Builders. Een winter event op 3 pleinen in de binnenstad van Heerlen. Een event dat anders is dan andere winter evenementen.

Tussen alle events door hebben we nog diverse vergunning,- en Cad tekeningen gemaakt voor diverse festivals en evenementen.

Het nieuwe jaar gaat weer een druk jaar worden. We gaan ons weer bezig houden met muziek, maar ook met een aantal sport events. Onder andere het WK Cyclocross in Valkenburg en  The Belgium Knock Out (golf toernooi) in Antwerpen. We gaan ook weer terug naar de Rock & Roll, we gaan het Rock festival Faster & Louder in Eindhoven produceren. Op de Super Line-Up Facebook pagina kun je volgen wat we allemaal aan het doen zijn.

Hard workingOpdrachtgevers, collega’s, partners in crime, sitecrew’ers allemaal super bedankt dat ik voor en met jullie mag werken.

Op naar een productief 2018.

Bas van Baalclub lebowski

Club Lebowski Bowling in Eindhoven

club lebowskiEen bowlingbaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Het moet niet gekker worden. Het Ketelhuis presenteert van 22 augustus tot 14 september Club Lebowski in het Klokgebouw. Compleet met White Russian bar, bowlingbaan en een dansvloer. Zie hier de trailer en van dit gave project. Meer informatie vind je op hun Facebook pagina

Ik heb mijn medewerking mogen verlenen door het maken van een Autocad tekening en wat advies met betrekking tot de site productie van dit event.

Club Lebowski in Eindhoven!! – Teaser 2014 from ANEMO-ONE on Vimeo.Cursus AutoCad afgerond.

fotoJe wilt graag tekenen maar je kunt het niet. Dat is lastig en al zeker als je een eigen autocadevenementen gaat produceren. Afgelopen jaar met Klok Rock Orange kwam ik erachter dat het tijd werd om het computer tekenen onder de knie te krijgen. Je wilt voordat je aan een evenement begint wel weten hoe het terrein in elkaar zit. Waar komt het podium, waar komen de hekken, hoe ziet de indeling van het terrein eruit, hoe lopen de vluchtroutes, waar staat de bar, waar staan de blusmiddelen, hoe worden de portocabins geplaatst. Deze informatie is niet alleen nodig voor de bouwers maar ook bijvoorbeeld voor de gemeente, voor de vergunningen. Je kunt eigenlijk niet zonder tekening.

Wat doe je als je het zelf niet kunt, dan ga je anderen partijen vragen. En dan ben je dus afhankelijk, je hebt het zelf niet in de hand. Wat ga je dan doen, ja natuurlijk, stug volhouden dat je het zelf wel aan kunt leren. De computer opstarten, AutoCad opstarten, 2,5 uur naar het scherm staren en niet weten waar je mee bezig bent. Zo zag het afgelopen half jaar er dus uit. Dat werkt niet.

Extrema Outdoor plattegrondOp advies van diverse collega’s ben ik een cursus gaan volgen, basis cursus Autocad. Vier dagen training en de basis leren om met dit uitgebreide programma te kunnen werken. En met succes we zijn met 4 leerlingen gestart. Na 4 dagen konden we onze eigen tekening uitprinten.

Maar nu ben ik er nog niet hoor. Ik moet nog veel leren. Het dus de bedoeling dat ik mijn eigen plattegrond tekeningen ga maken, en dat kan alleen maar door veel te oefenen. Dus kom maar op met de opdrachten. Ik zal mijn best doen om er wat van te maken.

Ik wil Wim van Cadix hartellijk bedanken voor de fijne cursus en mij medecursisten wens ik veel succes met oefenen.