Terugblikken en weer verder.

xo live Time flies when you have fun. XO Live in Best was een groot succes, 27.000 bezoekers die compleet uit hun dak gingen, Solar Weekend XO liveFestival 27.000 bezoekers per dag. En daar hebben wij met een team aan mee mogen werken. En dat voelt goed.

Toen ze mij in december vroegen of ik een nieuwe functie wilde binnen het Extrema team, wist ik niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik kon aan de slag als uitvoerend producent voor XO Live, een festival met 27.000 bezoekers. Dromen kunnen dus toch uitkomen. De facilitaire kant van het festival kwam voor mijn rekening, zoals het uitzetten van het terrein, aanspreekpunt voor alle leveranciers,  samen met de crewchief solarwerk plannen en erop toezien dat al het werk goed gebeurt en waar nodig ingrijpen, plaatsen van tenten, toiletgroepen, stages en nog veel meer om op te noemen.solar2

En dan is het ineens zaterdag ochtend 11.00 uur, tijd om de hekken open te maken en de eerste bezoekers stromen binnen. uiteindelijk waren er 27.000 feestvierders, en alles is goed verlopen. Dat is kicken, daar doe je het voor. Mijn dank gaat dan ook uit naar Bram van Amelsfoort de hoofdproducent van XO Live. Tof dat je me het vertrouwen hebt gegeven. Zie hier het fotoverslag van XO live 2013

Dit jaar mocht ik op het Solar Weekend Festival de sitecrew aansturen. We hebben een vaste crew met 3 heftruck chauffeurs, 6 grondtroepen en stuk of 8 vrijwilligers. Deze club mensen leggen alle vloeren, plaatsen barriers, rijden lichtmasten uit, helpen leveranciers met het lossen van vrachtwagens, plaatsen alle foldtables, en richten alle portocabins in. In mijn foto reportage kun je dutchchilifestzien wat voor moois we gemaakt hebben. Voor de 360 graden foto reportage kijk hier.cash

Het volgende festival is Beaverfest, een rock festival midden in een vallei in de Belgische Ardennen, wat word georganiseerd door de mannen van Peter Pan speedrock. Ook  ben ik bezig met de voorbereiding van de Johnny Cash Memorial show 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. En de dag erna het heetste festival van Nederland het Dutch Chili Fest.

Beaverfest #1

Op nauwelijks 200 meter van de plaats waar lokale bevers een indrukwekkende dam gebouwd hebben, zullen tijdens Beaverfest een paar van ‘the loudest bands in Europe’ weergalmen.

Rauwe, moddervette rock in een idyllische vallei waar je veeleer dromerig harpspel zou verwachten: ziedaar het fijnzinnige en volstrekt unieke concept vanBeaverfest. De organisatoren en bezielers van Beaverfest zijn Peter Pan Speedrock – de meest hardnekkige speedrockers van de Lage Landen – en La Truite Live – de non-profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent.

Sinds een jaar of twee brengt La Truite Live met de regelmaat van een klok live-muziek van de puurste soort naar de Ardennen. Het resultaat: de klanken en de vibes van een grootstad, maar dan midden in de bossen.

 

Nieuw festival Beaverfest in Ardennen (B) op 24 en 25 augustus 2012

Vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus in Tavigny, Houffalize (B)

met  o.a. Peter Pan Speedrock, Def Americans, Denvis and the Real Deal, Nitrovolt e.v.a. 

Op 24 en 25 augustus, de week na Lowlands en Pukkelpop, vindt er in de Belgische Ardennen een nieuw en bijzonder festival plaats: Beaverfest. De lokatie is middenin de bossen bij Tavigny, Houffalize – nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De exacte lokatie is op de website te vinden.

 Op nauwelijks 200 meter van de plaats waar lokale bevers een indrukwekkende dam gebouwd hebben, zullen tijdens Beaverfest een paar van ‘the loudest bands in Europe’ weergalmen. Rauwe, moddervette rock in een idyllische vallei waar je veeleer dromerig harpspel zou verwachten: ziedaar het fijnzinnige en volstrekt unieke concept van Beaverfest. De organisatoren en bezielers van Beaverfest zijn Peter Pan Speedrock – de meest hardnekkige speedrockers van de Lage Landen – en La Truite Live – de non-profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent. Sinds een jaar of twee brengt La Truite Live met de regelmaat van een klok live-muziek van de puurste soort naar de Ardennen. Het resultaat: de klanken en de vibes van een grootstad, maar dan midden in de bossen.

 Aanvangstijd, camping & pre-party

De camping gaat vrijdagmiddag 24 augustus open en die avond is er vanaf 21.00 uur een pre-party. Het festival zelf begint de dag erna om 15.00 uur.

“Nieuw festival Beaverfest in Ardennen (B) op 24 en 25 augustus 2012” verder lezen