Terugblikken op een Super (Line-Up) jaar en de beste wensen voor 2015

Time flies when you’re having fun. Afgelopen jaar ging weer als een speer voorbij. Doelen nagestreefd in 2014…JA!

XONL14Een van deze doelen was het organiseren/produceren van een 20.000 + evenement. In januari kreeg ik deze klus aangeboden door Extrema. Of ik Extrema Outdoor 2014 wilde produceren. Dat was natuurlijk een kans die je maar een keer aangeboden krijgt. Ik ben hier vanaf januari mee bezig geweest en de uitvoering was een succes. Het festival is weer op de kaart gezet. Zie hier de beelden van het evenement.

We zijn met de Johnny Cash Memorial Show naar een nieuwe locatie opzoek geweest, die hebben we uiteindelijk gevonden. Dit jaar was  het Memorial Weekend in de ASOT2014Steentjeskerk in Eindhoven. Het was super. Zie hier de foto’s.

Afgelopen jaar heb ik voor een nieuwe opdrachtgever ALDA Events een paar erg leuke klussen mogen draaien, onder andere A State of Trance, Armin Only en Amsterdam Dance Event.

Ook was dit jaar het Dutch Chili Fest een groot succes. We hebben zo’n 6000 chili fans uit heel Europa mogen ontvangen, en de heetste hamburger wedstrijd is volop in het nieuws geweest.

10333350_10152526378681700_6178988594833955780_oEen volledig overzicht van mijn klussen in 2014 kun je vinden in mijn portfolio.

In 2015 gaan we weer kei hard aan de bak. Zo ga ik in januari voor Red Bull Crashed Ice Helsinki de productie voor mijn rekening nemen. Een ijskoude uitdaging bij -20 maar wel erg gaaf!

En in 2015 ben ik  5 jaar zelfstandig ondernemer bij Super Line-up. Reden genoeg voor een feest.fijne feestdagen

Ik wil al mijn opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik waardeer het heel erg dat jullie mij de kans geven om te laten zien wat ik kan.

Verder wens ik opdrachtgevers, collega’s, leveranciers, vrienden en kennissen fijne feestdagen en een gezond 2015.

Bas van Baal.

Johnny Cash Memorial Show & Dutch Chili Fest 2013

def americans Twee verschillende evenementen in één weekend in één gebouw. Of ik hier de productie voor wilde doen. Dat klinkt als een uitdaging, maar wel een erg dutch chili festleuke uitdaging. Als je dan achteraf ook nog eens te horen krijgt dat beide de evenementen succesvol waren, dan is mijn missie dus geslaagd.

De Johnny Cash Memorial Show is een concert ter ere van de overleden Johnny Cash en Dutch Chili Fest 2013 word ook wel  het heetste evenement van Nederland genoemd omdat hier alles draait rondom de chili peper.

De organisatie van de Johnny Cash Memorial Show en de organisatie van Dutch Chili Fest hebben mij een half jaar geleden benaderd met de vraag,  of ik voor beide evenementen de productie op mij wilde nemen. Dus de voorbereiding, ontwerp/indeling zaal, inkoop materiaal, crew, opbouw, afbouw, advies en een werktekening. Een erg leuke klus dus.

De Johnny Cash Memorial show word georganiseerd door de Eindhovense band Def Americans. Ze cash memorial showorganiseren elk jaar een memorial show ter ere van de  country zanger Johnny Cash. Dit jaar hebben ze de keuze gemaakt deze show in het Klokgebouw in Eindhoven te organiseren. En met succes ,er waren zo’n 1800 Cash liefhebbers binnen. Het was een groot feest. Foto’s van deze unieke avond kun je hier terugvinden.chili fest

Het Dutch Chili Fest word georganiseerd door Gastronomicon. Na een geslaagde editie in 2012 besloten de heren een stapje verder te gaan. Twee zalen van het Klokgebouw werden ingericht voor dit culinaire evenement. En zo’n 5000 bezoekers vanuit het hele land vonden hun weg naar het heetste event van Nederland. Foto’s van het Chili Fest staan hier.

Ik wil bij deze de Def Americans en de heren van Gastronomicon bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Klok Rock Orange update

kro flyerDerde editie Klok Rock Orange uitgebreider en internationaler van karakter.

Het programma van de derde editie van het Eindhovense Koninginnedagfestival Klok Rock Orange is verdubbeld met de toevoeging van de vier bands Def Americans (NL), Tigre Blanco (NL), Greenwich Cavern (FR) en Casa de la Muerte (NL).  Eerder werden The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL) al aangekondigd. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen willem-alexandervijftien bands aantreden. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

 Klok Rock Orange gaat op maandagavond 29 april van start tijdens de Koninginnenacht en wordt de dag erna carsvervolgd. Behalve live-muziek is er een rock ‘n’ roll-markt met onder meer tweedehands LP’s, kleding en overige rock ‘n’roll hebbedingetjes. Hot rods zorgen voor het visuele aspect en ook culinair valt er genoeg te genieten. Zo biedt Het Ketelhuis van Amaro op het terrein bijvoorbeeld een barbecue en een hoek waar kids hun eigen pizza kunnen bakken.

 Peter Pan Speedrock is samen met evenementenorganisator Joop Soree de drijvende kracht achter het festival. Frontman Peter van Elderen: ,,Zie Klok Rock Orange maar als een goed alternatief voor mensen die geen zin hebben in de bekende en typische Koninginnedagactiviteiten. Die in plaats van doelloos in de binnenstad rond te slenteren liever naar goeie rockbands komen kijken in een ongedwongen en sfeervolle ambiance. Het festival is een oase van veelal stevige muziek uit de diverse rockgenres. Behalve live-muziek is er genoeg te zien en te doen om Koninginnedag in rockstijl door te brengen. En de toegang is gewoon gratis!”

 stage klok rock orangeKlok Rock Orange steunt regionaal muzikaal talent

Ook dit jaar biedt de organisatie van het festival regionaal rocktalent de kans om voor een groot publiek te spelen. Op Koninginnenacht mogen maar liefst drie acts van het Eindhovense Rock City Institute (en/of daaraan gelieerde opleidingen) het podium betreden. Van Elderen: ,,Het  Rock City Institute zit om de hoek bij Klok Rock Orange. We koninginnedagvinden het te gek om aankomend talent te stimuleren en ze –letterlijk- een podium te bieden.” De dag erna zal er nóg een veelbelovende regionale nieuwkomer op de podiumplanken staan. De winnaar van de zogeheten Klok Rock Orange Band Battle mag dan het festival aftrappen. Deze Battle wordt op 18 april aanstaande in de Altstadt op Stratumseind in Eindhoven gehouden. Inschrijven kan tot en met 9 april via battle@klokrockorange.nl.

Beaverfest #1

Op nauwelijks 200 meter van de plaats waar lokale bevers een indrukwekkende dam gebouwd hebben, zullen tijdens Beaverfest een paar van ‘the loudest bands in Europe’ weergalmen.

Rauwe, moddervette rock in een idyllische vallei waar je veeleer dromerig harpspel zou verwachten: ziedaar het fijnzinnige en volstrekt unieke concept vanBeaverfest. De organisatoren en bezielers van Beaverfest zijn Peter Pan Speedrock – de meest hardnekkige speedrockers van de Lage Landen – en La Truite Live – de non-profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent.

Sinds een jaar of twee brengt La Truite Live met de regelmaat van een klok live-muziek van de puurste soort naar de Ardennen. Het resultaat: de klanken en de vibes van een grootstad, maar dan midden in de bossen.