Hatebreed bevestigd voor Speedfest

Speedfest 8HatebreedNaast de al eerder aangekondigde bands Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf, is vanmorgen ook de Amerikaanse metalcore/hardcoreband Hatebreed bevestigd voor de achtste editie van Speedfest, dat dit jaar op zaterdag 23 november plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw. De dag erna vindt daar de tweede editie van het nieuwe metal- en hardcorefestival Distortion plaats waar inmiddels Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project op het programma staan. Nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig.
Voorverkoop tickets vanmorgen om 10.00 uur gestart Distortion

Vanmorgen om 10.00 uur is de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels gestart. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.speedfest

 

Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.

METALentenjacht Distortion Fest 2012

METALentenjacht flyer metalfestival

Altijd al eens met je band op het hoofdpodium van een cool metalfestival willen spelen? Je eigen backstage kleedkamer; eten in het artiestenrestaurant en een biertje drinken met andere bands? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Want  metalfestival Distortion organiseert samen met de Eindhovense hardrockcafés Dynamo en The Jack een bandcontest onder de naam METALentenjacht. De winnende band verdient een plek op het hoofdpodium tijdens Distortion 2012!

Onze vrienden van Dynamo & café The Jack leggen uit hoe je mee kunt doen:logo Dynamo

We zoeken een band die niet alleen geweldig kan spelen, maar het aandurft om zich te laten zien en horen op een groot podium en daar niet als een stel zoutpilaren gaat staan. Speel jij in die band, en kunnen je bandleden hun agenda vrij maken op 20 of 27 oktober tijdens de voorrondes in Café The Jack EN  tijdens de finale op 3 november in Dynamo? Meld je dan aan voor deze unieke kans.

 Dat doe je door  een mail te sturen naar info@dynamo-eindhoven.nl met daarin de link naar een Youtube-filmpje van jouw band zodat wij kunnen zien & horen  hoe die klinkt. Vergeet je contactgegevens niet! Uiterste inschrijfdatum is woensdag 19 september 2012. Op dinsdag 21 september maken we bekend welke 8 bands er geselecteerd zijn voor de METALentenjacht.

 Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,We krijgen talloze mails van bands die graag op Speedfest of Distortion willen spelen en daar zit onwijs veel talent tussen. We hebben het helaas te druk om zelf al die bands uit te checken, dus toen onze vrienden van Dynamo met het idee voor de METALentenjacht kwamen, hebben we gelijk een monsterverbond gesloten. Het is goed om nieuw talent te steunen en daarnaast onze eigen Rockcity hometown zoveel mogelijk erbij te betrekken. “

Speedfest & Distortion 2012, It’s Loud, Mean, Fast & Distorted!

De programma’s van Speedfest en Distortion zijn een stuk vollediger nu er een reeks nieuwe namen is bevestigd: John Coffey, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert en Evil Conduct voor Speedfest (Valient Thorr is helaas afgevallen). Voor Distortion zijn er Opeth, Death Angel, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand bijgekomen. De twee festivals vinden plaats op respectievelijk 8 en 9 december in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein Eindhoven.

 Terwijl Speedfest dit jaar alweer zijn zevende editie ingaat (en vorig jaar op voorhand uitverkocht met 5.000 bezoekers) is Distortion een nieuw festival dat zich voornamelijk op de liefhebbers van metal richt. Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,We hebben twee keer eerder de Persistence Tour – punk & hardcore – daags na ons eigen feestje gehad. Dat was erg geslaagd omdat veel Speedfest-bezoekers blijkbaar ook de zondag nog willen doorfeesten. Nu is er op de zondag het nieuwe Distortion waar vooral hardere metalbands langskomen. De twee evenementen passen goed bij elkaar qua muziek, sfeer en achterban. Sterker nog: in theorie kunnen alle Distortion-bands ook op Speedfest spelen. Het is trouwens de bedoeling dat we zelf beide dagen optreden met elke dag een andere setlist. Maar daar zijn we op dit moment nog volop over aan het brainstormen.”

 Tickets (tot 8 september voordelige prijs!)

Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 50,- (tot 8 september; daarna kost een combiticket € 55,-). Vanaf 8 september zijn de tickets niet alleen online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar gaan er ook harde tickets via regionale voorverkoopadressen in de voorverkoop. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

 Super Line-Ups

Het totale programma van Speedfest ziet er nu als volgt uit: John Coffey, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert, Evil Conduct, Monster Magnet (uitvoering Dopes To Infinity integraal), Mad Sin, Graveyard, My Sleeping Karma, 77, Candybar Planet, Demented Are Go, The Bronx, Red Fang en Peter Pan Speedrock zelf. Valient Thorr is geannuleerd.

 Daags erna op Distortion spelen Opeth, Meshuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel, Sylosis, Decapitated, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand. Meer namen volgen spoedig voor beide festivals.