Terugblikken op een Super (Line-Up) jaar en de beste wensen voor 2015

Time flies when you’re having fun. Afgelopen jaar ging weer als een speer voorbij. Doelen nagestreefd in 2014…JA!

XONL14Een van deze doelen was het organiseren/produceren van een 20.000 + evenement. In januari kreeg ik deze klus aangeboden door Extrema. Of ik Extrema Outdoor 2014 wilde produceren. Dat was natuurlijk een kans die je maar een keer aangeboden krijgt. Ik ben hier vanaf januari mee bezig geweest en de uitvoering was een succes. Het festival is weer op de kaart gezet. Zie hier de beelden van het evenement.

We zijn met de Johnny Cash Memorial Show naar een nieuwe locatie opzoek geweest, die hebben we uiteindelijk gevonden. Dit jaar was  het Memorial Weekend in de ASOT2014Steentjeskerk in Eindhoven. Het was super. Zie hier de foto’s.

Afgelopen jaar heb ik voor een nieuwe opdrachtgever ALDA Events een paar erg leuke klussen mogen draaien, onder andere A State of Trance, Armin Only en Amsterdam Dance Event.

Ook was dit jaar het Dutch Chili Fest een groot succes. We hebben zo’n 6000 chili fans uit heel Europa mogen ontvangen, en de heetste hamburger wedstrijd is volop in het nieuws geweest.

10333350_10152526378681700_6178988594833955780_oEen volledig overzicht van mijn klussen in 2014 kun je vinden in mijn portfolio.

In 2015 gaan we weer kei hard aan de bak. Zo ga ik in januari voor Red Bull Crashed Ice Helsinki de productie voor mijn rekening nemen. Een ijskoude uitdaging bij -20 maar wel erg gaaf!

En in 2015 ben ik  5 jaar zelfstandig ondernemer bij Super Line-up. Reden genoeg voor een feest.fijne feestdagen

Ik wil al mijn opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik waardeer het heel erg dat jullie mij de kans geven om te laten zien wat ik kan.

Verder wens ik opdrachtgevers, collega’s, leveranciers, vrienden en kennissen fijne feestdagen en een gezond 2015.

Bas van Baal.

Johnny Cash Memorial Show & Dutch Chili Fest 2013

def americans Twee verschillende evenementen in één weekend in één gebouw. Of ik hier de productie voor wilde doen. Dat klinkt als een uitdaging, maar wel een erg dutch chili festleuke uitdaging. Als je dan achteraf ook nog eens te horen krijgt dat beide de evenementen succesvol waren, dan is mijn missie dus geslaagd.

De Johnny Cash Memorial Show is een concert ter ere van de overleden Johnny Cash en Dutch Chili Fest 2013 word ook wel  het heetste evenement van Nederland genoemd omdat hier alles draait rondom de chili peper.

De organisatie van de Johnny Cash Memorial Show en de organisatie van Dutch Chili Fest hebben mij een half jaar geleden benaderd met de vraag,  of ik voor beide evenementen de productie op mij wilde nemen. Dus de voorbereiding, ontwerp/indeling zaal, inkoop materiaal, crew, opbouw, afbouw, advies en een werktekening. Een erg leuke klus dus.

De Johnny Cash Memorial show word georganiseerd door de Eindhovense band Def Americans. Ze cash memorial showorganiseren elk jaar een memorial show ter ere van de  country zanger Johnny Cash. Dit jaar hebben ze de keuze gemaakt deze show in het Klokgebouw in Eindhoven te organiseren. En met succes ,er waren zo’n 1800 Cash liefhebbers binnen. Het was een groot feest. Foto’s van deze unieke avond kun je hier terugvinden.chili fest

Het Dutch Chili Fest word georganiseerd door Gastronomicon. Na een geslaagde editie in 2012 besloten de heren een stapje verder te gaan. Twee zalen van het Klokgebouw werden ingericht voor dit culinaire evenement. En zo’n 5000 bezoekers vanuit het hele land vonden hun weg naar het heetste event van Nederland. Foto’s van het Chili Fest staan hier.

Ik wil bij deze de Def Americans en de heren van Gastronomicon bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Terugblikken en weer verder.

xo live Time flies when you have fun. XO Live in Best was een groot succes, 27.000 bezoekers die compleet uit hun dak gingen, Solar Weekend XO liveFestival 27.000 bezoekers per dag. En daar hebben wij met een team aan mee mogen werken. En dat voelt goed.

Toen ze mij in december vroegen of ik een nieuwe functie wilde binnen het Extrema team, wist ik niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik kon aan de slag als uitvoerend producent voor XO Live, een festival met 27.000 bezoekers. Dromen kunnen dus toch uitkomen. De facilitaire kant van het festival kwam voor mijn rekening, zoals het uitzetten van het terrein, aanspreekpunt voor alle leveranciers,  samen met de crewchief solarwerk plannen en erop toezien dat al het werk goed gebeurt en waar nodig ingrijpen, plaatsen van tenten, toiletgroepen, stages en nog veel meer om op te noemen.solar2

En dan is het ineens zaterdag ochtend 11.00 uur, tijd om de hekken open te maken en de eerste bezoekers stromen binnen. uiteindelijk waren er 27.000 feestvierders, en alles is goed verlopen. Dat is kicken, daar doe je het voor. Mijn dank gaat dan ook uit naar Bram van Amelsfoort de hoofdproducent van XO Live. Tof dat je me het vertrouwen hebt gegeven. Zie hier het fotoverslag van XO live 2013

Dit jaar mocht ik op het Solar Weekend Festival de sitecrew aansturen. We hebben een vaste crew met 3 heftruck chauffeurs, 6 grondtroepen en stuk of 8 vrijwilligers. Deze club mensen leggen alle vloeren, plaatsen barriers, rijden lichtmasten uit, helpen leveranciers met het lossen van vrachtwagens, plaatsen alle foldtables, en richten alle portocabins in. In mijn foto reportage kun je dutchchilifestzien wat voor moois we gemaakt hebben. Voor de 360 graden foto reportage kijk hier.cash

Het volgende festival is Beaverfest, een rock festival midden in een vallei in de Belgische Ardennen, wat word georganiseerd door de mannen van Peter Pan speedrock. Ook  ben ik bezig met de voorbereiding van de Johnny Cash Memorial show 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. En de dag erna het heetste festival van Nederland het Dutch Chili Fest.

Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange

Klok Rock Orange time tableGratis Koninginnedagfestival uitgebreid (18 bands in 2 dagen ) en internationaler van karakter

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven –

 Wat twee jaar geleden begon als Koninginnedag-alternatief voor liefhebbers van stevige rock, is inmiddels tot een volwaardig tweedaags internationaal festival uitgegroeid: de derde editie van Koninginnedagfestival Klok Rock Orange. Het wordt op maandag 29 april en dinsdag 30 april gehouden op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven. Vandaag zijn de tijdschema’s bekend gemaakt. Daarin staat ook de nieuwe speeltijd van BZB Into Nederfolk Rock, die een half uur vroeger optreedt (20.30 – 21.30 uur i.p.v. het eerder aangekondigde 21.00-22.00 uur!). Klok Rock Orange is gratis toegankelijk voor iedereen.black-hot-rod

 De organisatie heeft voor een gevarieerde randprogrammering met een rock ‘n’ roll-uitstraling gezorgd. ,,Dat ging eigenlijk vanzelf en was allesbehalve een vooropgezet plan”, legt Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock uit. ,,Er komt een zweefmolen in Boulevard of Broken Dreams-stijl, een rock ‘n’ rollmarkt met onder meer vinyl platen, Rollergirls, hot rod cars en de gerenommeerde Burger Brothers zorgen voor de lekkerste hamburgers. Onze eigen Dikke Dennis is de officiële presentator van KRO, op zich al reden genoeg om langs te komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog 18 supergave bands -waarvan 6 buitenlandse.” “Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange” verder lezen

Super Line-Up sponsort Dutch Chili Fest

chili fest 2012Komend weekend 29 september is het zover, het heetste event van Nederland. Namelijk het Dutch Cili Fest. Van 12.00 uur tot 20.00 uur in het Klokgebouw in Eindhoven. Super Line-Up sponsort dit pittige festival in de vorm van gratis event support.

Aanstaande zaterdag staat het Klokgebouw in vuur en vlam, want zaterdag vind hier het heetste festival van Nederland plaats namelijk het Dutch Chili Fest. Alles maar dan ook alles wat ook maar iets met pepers te maken heeft zul je hier aantreffen. Van eetstalletjes tot chili eet wedstrijden, van pittige bands tot chili custom culture en van chili kookwedstrijden tot en met een speciale chili pepper kids corner. Meer info lees je hier

banner chili festDe organisatie heeft voor dit event een paar mooie bandjes geboekt die de vlammen eraf gaan spelen. Onder andere Black Bottle Riot, The Marino’s, en Jesus Evil Highway.

Al met al een leuk pittig feestje waar Super Line-Up graag aan mee wil werken. Meer info over het Dutch Chili fest kun je vinden op hun website, of like hun op Facebook.