Club Lebowski Bowling in Eindhoven

club lebowskiEen bowlingbaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Het moet niet gekker worden. Het Ketelhuis presenteert van 22 augustus tot 14 september Club Lebowski in het Klokgebouw. Compleet met White Russian bar, bowlingbaan en een dansvloer. Zie hier de trailer en van dit gave project. Meer informatie vind je op hun Facebook pagina

Ik heb mijn medewerking mogen verlenen door het maken van een Autocad tekening en wat advies met betrekking tot de site productie van dit event.

Club Lebowski in Eindhoven!! – Teaser 2014 from ANEMO-ONE on Vimeo.

Johnny Cash Memorial Show & Dutch Chili Fest 2013

def americans Twee verschillende evenementen in één weekend in één gebouw. Of ik hier de productie voor wilde doen. Dat klinkt als een uitdaging, maar wel een erg dutch chili festleuke uitdaging. Als je dan achteraf ook nog eens te horen krijgt dat beide de evenementen succesvol waren, dan is mijn missie dus geslaagd.

De Johnny Cash Memorial Show is een concert ter ere van de overleden Johnny Cash en Dutch Chili Fest 2013 word ook wel  het heetste evenement van Nederland genoemd omdat hier alles draait rondom de chili peper.

De organisatie van de Johnny Cash Memorial Show en de organisatie van Dutch Chili Fest hebben mij een half jaar geleden benaderd met de vraag,  of ik voor beide evenementen de productie op mij wilde nemen. Dus de voorbereiding, ontwerp/indeling zaal, inkoop materiaal, crew, opbouw, afbouw, advies en een werktekening. Een erg leuke klus dus.

De Johnny Cash Memorial show word georganiseerd door de Eindhovense band Def Americans. Ze cash memorial showorganiseren elk jaar een memorial show ter ere van de  country zanger Johnny Cash. Dit jaar hebben ze de keuze gemaakt deze show in het Klokgebouw in Eindhoven te organiseren. En met succes ,er waren zo’n 1800 Cash liefhebbers binnen. Het was een groot feest. Foto’s van deze unieke avond kun je hier terugvinden.chili fest

Het Dutch Chili Fest word georganiseerd door Gastronomicon. Na een geslaagde editie in 2012 besloten de heren een stapje verder te gaan. Twee zalen van het Klokgebouw werden ingericht voor dit culinaire evenement. En zo’n 5000 bezoekers vanuit het hele land vonden hun weg naar het heetste event van Nederland. Foto’s van het Chili Fest staan hier.

Ik wil bij deze de Def Americans en de heren van Gastronomicon bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Hatebreed bevestigd voor Speedfest

Speedfest 8HatebreedNaast de al eerder aangekondigde bands Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf, is vanmorgen ook de Amerikaanse metalcore/hardcoreband Hatebreed bevestigd voor de achtste editie van Speedfest, dat dit jaar op zaterdag 23 november plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw. De dag erna vindt daar de tweede editie van het nieuwe metal- en hardcorefestival Distortion plaats waar inmiddels Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project op het programma staan. Nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig.
Voorverkoop tickets vanmorgen om 10.00 uur gestart Distortion

Vanmorgen om 10.00 uur is de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels gestart. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.speedfest

 

Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.

Klok Rock Orange update

kro flyerDerde editie Klok Rock Orange uitgebreider en internationaler van karakter.

Het programma van de derde editie van het Eindhovense Koninginnedagfestival Klok Rock Orange is verdubbeld met de toevoeging van de vier bands Def Americans (NL), Tigre Blanco (NL), Greenwich Cavern (FR) en Casa de la Muerte (NL).  Eerder werden The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL) al aangekondigd. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen willem-alexandervijftien bands aantreden. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

 Klok Rock Orange gaat op maandagavond 29 april van start tijdens de Koninginnenacht en wordt de dag erna carsvervolgd. Behalve live-muziek is er een rock ‘n’ roll-markt met onder meer tweedehands LP’s, kleding en overige rock ‘n’roll hebbedingetjes. Hot rods zorgen voor het visuele aspect en ook culinair valt er genoeg te genieten. Zo biedt Het Ketelhuis van Amaro op het terrein bijvoorbeeld een barbecue en een hoek waar kids hun eigen pizza kunnen bakken.

 Peter Pan Speedrock is samen met evenementenorganisator Joop Soree de drijvende kracht achter het festival. Frontman Peter van Elderen: ,,Zie Klok Rock Orange maar als een goed alternatief voor mensen die geen zin hebben in de bekende en typische Koninginnedagactiviteiten. Die in plaats van doelloos in de binnenstad rond te slenteren liever naar goeie rockbands komen kijken in een ongedwongen en sfeervolle ambiance. Het festival is een oase van veelal stevige muziek uit de diverse rockgenres. Behalve live-muziek is er genoeg te zien en te doen om Koninginnedag in rockstijl door te brengen. En de toegang is gewoon gratis!”

 stage klok rock orangeKlok Rock Orange steunt regionaal muzikaal talent

Ook dit jaar biedt de organisatie van het festival regionaal rocktalent de kans om voor een groot publiek te spelen. Op Koninginnenacht mogen maar liefst drie acts van het Eindhovense Rock City Institute (en/of daaraan gelieerde opleidingen) het podium betreden. Van Elderen: ,,Het  Rock City Institute zit om de hoek bij Klok Rock Orange. We koninginnedagvinden het te gek om aankomend talent te stimuleren en ze –letterlijk- een podium te bieden.” De dag erna zal er nóg een veelbelovende regionale nieuwkomer op de podiumplanken staan. De winnaar van de zogeheten Klok Rock Orange Band Battle mag dan het festival aftrappen. Deze Battle wordt op 18 april aanstaande in de Altstadt op Stratumseind in Eindhoven gehouden. Inschrijven kan tot en met 9 april via battle@klokrockorange.nl.