Tag: evenementen producties

RTL Transport Wereld

Super Line-Up in RTL Transportwereld.

rtlAfgelopen zondag kwam Ik in de uitzending van RTL Transport Wereld. Ik was op dat moment bezig met de uitvoer van de Extrema Outdoor productie waarvoor ik als producent ben ingehuurd door Extrema BV. Vanuit Boels verhuur gingen ze een aflevering maken die betrekking had op de nieuwe vloot vrachtwagens en bestelbussen van het merk Iveco. En ik moest een beetje vertellen over onze samenwerking met Boels, en over de logistiek op het festival. Benieuwd, kijk dan zelf even naar RTL Transport Wereld zomer uitzending 6.red bull knock out

Data Red Bull Knock Out bekend

red bull knock outIn het weekend van 28 en 29 november staat Scheveningen in de internationale schijnwerpers met de legendarische strandrace: de Red Bull Knock Out.

Honderden motocrossers met lef, snelheid én uithoudingsvermogen gaan in de Haagse badplaats het genadeloze motocrossgevecht aan tegen de natuurlijke elementen van zee en zand. Het aantal open startplekken, wat verdubbelt in vergelijking met de laatste editie in 2008 waar 650 motocrossers aan de start stonden, maakt de Red Bull Knock Out de grootste motocross strandrace ter wereld. Meer motocrossers dan ooit krijgen de kans om de wereldtop uit te dagen. Red Bull Knock Out

Naast het deelnemersveld is ook het aantal racedagen verdubbeld. Dat wordt twee dagen genieten van actie op het strand waarin motocross amateurs en professionals samen testen wie zich staande kan houden is deze loodzware knock out race.

De Haagse wethouder Karsten Klein verwacht veel van de Red Bull Knock Out:

De Red Bull Knock Out is de grootste motocross strandrace ter wereld. Dit spectaculaire tweedaagse evenement is echt een toevoeging voor onze stad. In voorgaande jaren trok de race meer dan honderdvijftigduizend toeschouwers. En de internationale pers volgt dit evenement op de voet. We gaan er een geweldige race van maken, zowel voor de bezoekers als voor al die kijkers in het buitenland.

Op zaterdag 28 november krijgen alle motocrossers de kans om zich via een knock out systeem te kwalificeren voor de halve finale op zondag 29 november. Diezelfde dag wordt bepaald wie zichzelf na de uitputtende finale koning van het strand mag noemen.

Vanaf vrijdag 3 april kan iedere motocrosser vanaf 16 jaar zich inschrijven via www.redbullknockout.nl.fijne feestdagen

Terugblikken op een Super (Line-Up) jaar en de beste wensen voor 2015

Time flies when you’re having fun. Afgelopen jaar ging weer als een speer voorbij. Doelen nagestreefd in 2014…JA!

XONL14Een van deze doelen was het organiseren/produceren van een 20.000 + evenement. In januari kreeg ik deze klus aangeboden door Extrema. Of ik Extrema Outdoor 2014 wilde produceren. Dat was natuurlijk een kans die je maar een keer aangeboden krijgt. Ik ben hier vanaf januari mee bezig geweest en de uitvoering was een succes. Het festival is weer op de kaart gezet. Zie hier de beelden van het evenement.

We zijn met de Johnny Cash Memorial Show naar een nieuwe locatie opzoek geweest, die hebben we uiteindelijk gevonden. Dit jaar was  het Memorial Weekend in de ASOT2014Steentjeskerk in Eindhoven. Het was super. Zie hier de foto’s.

Afgelopen jaar heb ik voor een nieuwe opdrachtgever ALDA Events een paar erg leuke klussen mogen draaien, onder andere A State of Trance, Armin Only en Amsterdam Dance Event.

Ook was dit jaar het Dutch Chili Fest een groot succes. We hebben zo’n 6000 chili fans uit heel Europa mogen ontvangen, en de heetste hamburger wedstrijd is volop in het nieuws geweest.

10333350_10152526378681700_6178988594833955780_oEen volledig overzicht van mijn klussen in 2014 kun je vinden in mijn portfolio.

In 2015 gaan we weer kei hard aan de bak. Zo ga ik in januari voor Red Bull Crashed Ice Helsinki de productie voor mijn rekening nemen. Een ijskoude uitdaging bij -20 maar wel erg gaaf!

En in 2015 ben ik  5 jaar zelfstandig ondernemer bij Super Line-up. Reden genoeg voor een feest.fijne feestdagen

Ik wil al mijn opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik waardeer het heel erg dat jullie mij de kans geven om te laten zien wat ik kan.

Verder wens ik opdrachtgevers, collega’s, leveranciers, vrienden en kennissen fijne feestdagen en een gezond 2015.

Bas van Baal.Terugblikken en weer verder.

xo live Time flies when you have fun. XO Live in Best was een groot succes, 27.000 bezoekers die compleet uit hun dak gingen, Solar Weekend XO liveFestival 27.000 bezoekers per dag. En daar hebben wij met een team aan mee mogen werken. En dat voelt goed.

Toen ze mij in december vroegen of ik een nieuwe functie wilde binnen het Extrema team, wist ik niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik kon aan de slag als uitvoerend producent voor XO Live, een festival met 27.000 bezoekers. Dromen kunnen dus toch uitkomen. De facilitaire kant van het festival kwam voor mijn rekening, zoals het uitzetten van het terrein, aanspreekpunt voor alle leveranciers,  samen met de crewchief solarwerk plannen en erop toezien dat al het werk goed gebeurt en waar nodig ingrijpen, plaatsen van tenten, toiletgroepen, stages en nog veel meer om op te noemen.solar2

En dan is het ineens zaterdag ochtend 11.00 uur, tijd om de hekken open te maken en de eerste bezoekers stromen binnen. uiteindelijk waren er 27.000 feestvierders, en alles is goed verlopen. Dat is kicken, daar doe je het voor. Mijn dank gaat dan ook uit naar Bram van Amelsfoort de hoofdproducent van XO Live. Tof dat je me het vertrouwen hebt gegeven. Zie hier het fotoverslag van XO live 2013

Dit jaar mocht ik op het Solar Weekend Festival de sitecrew aansturen. We hebben een vaste crew met 3 heftruck chauffeurs, 6 grondtroepen en stuk of 8 vrijwilligers. Deze club mensen leggen alle vloeren, plaatsen barriers, rijden lichtmasten uit, helpen leveranciers met het lossen van vrachtwagens, plaatsen alle foldtables, en richten alle portocabins in. In mijn foto reportage kun je dutchchilifestzien wat voor moois we gemaakt hebben. Voor de 360 graden foto reportage kijk hier.cash

Het volgende festival is Beaverfest, een rock festival midden in een vallei in de Belgische Ardennen, wat word georganiseerd door de mannen van Peter Pan speedrock. Ook  ben ik bezig met de voorbereiding van de Johnny Cash Memorial show 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. En de dag erna het heetste festival van Nederland het Dutch Chili Fest.Alcatrazz aftermovie 2013

alcatrazz Hier is die dan, de officiële Alcatrazz aftermovie. Ik mag dan ook met trots zeggen dat dit een Super (Line-Up) productie was. Het festival zag er goed uit, decor was top en de bezoekers hebben een geslaagde dag gehad. Een mooi festival op een nog mooiere locatie. Linq events bedankt voor de fijne samenwerking. En volgend jaar gaan we ons best doen om dit jaar te overtreffen.

Check de aftermovie voor een fijne samenvatting van dit harde event. Alcatrazz Join The Movement…….