Tag: extrema

work hard, stay true, get shit done

Even terugblikken en door naar een druk 2017

De laatste dag van het jaar. Toch altijd een momentje van besef. Waar zijn we allemaal mee bezig, en wat gaan we volgend seizoen allemaal voor tegekke dingen doen.

Afgelopen jaar was een druk jaar, leuke producties mogen doen. Red Bull Crashed Ice in Finland i.o.v MC Sluis Events waar we de kou van -34 getrotseerd hebben. Een hele mooi ervaring die je niet in de koude flying dutch rotterdamkleren gaat zitten. Een zeer geslaagde Flying Dutch in Rotterdam i.o.v. ALDA Events, man man wat een gekkehuis is dat zeg. Zoveel mensen en zo veel materiaal, en zo’n strakke productie wat waren we trots op het einde, TEAM BLAUW RULES! extrema outdoorEn dan nog Extrema Outdoor i.o.v. Extrema. Het roer werd drastisch omgegooid, qua indeling terrein als qua line-up. Ook deze editie heeft de krant gehaald. Ook het OMG Festival was dit jaar ondanks het slechte weer een goede editie. Verder hebben we nog de complete productie voor Nazomeren Festival mogen verzorgen i.o.v. Art of Dance, en deze was ook wederom een succes editie. Het stond als een huis!Nazomeren Festival 2016 En als afsluiting van het jaar mocht ik MC Sluis Events assisteren met de uitvoerende productie van Parc Ferme voor Red Bull Knock Out. Iets met heel veel motoren en 2 takt benzine en veel zand!

Verder hebben zijn we nog bezig geweest met diverse sitecrew klussen voor onder andere A State of Trance, Masters of Hardcore, Beat the Bridge festival en Solar Weekend festival. Verder heb ik me bezig gehouden met een S-CAD plattegrond tekenwerk voor diverse festivals en evenementen. Een daarvan was voor het rondreizende eetfestival Eten op Rolletjes. Kijk anders even in mijn portfolio daar kun je alles terug vinden.

epEn of dit nog niet druk genoeg was. Ik ben afgelopen jaar samen met mijn compagnon Pascal een nieuwe bedrijf gestart EP- Collective. Een evenementen productie materialen verhuur bedrijf. Blackjackets op de Flying Dutch in RotterdamHet idee spookte al langer in mijn hoofd, maar de stap om het te doen is financieel gezien best heftig. Want je moet flink investeren. Maar goed dat hebben we dus gedaan. We hebben zwarte kabelgoten custom laten maken. Een nieuw product binnen de evenementen sector. We noemen ze ook wel eens #festivalhoofdslagader wat uiteindelijk gaat wel alle belangrijke techniek door jou gootjes en word er een flinke show neergezet vanuit de front of house. Het was hard werken en een heel logistiek proces. We hebben A gezegd dus we gaan door naar B. EP-Collective was een succes in 2016, en dat gaan we in 2017 doorzetten met nieuwe investeringen in nieuw materiaal. En inmiddels een nieuwe loods waar we in kunnen groeien.

Een kleine vooruitblik op 2017. Volgende week gaan we voor de 4e keer naar Finland voor Red Bull Crashed Ice. We gaan een mooi productie doen met Koningsdag in Leiden. En als we zeggen something big dan gaan we ook echt voor big. We gaan de siteproductie doen voor Armin Only in de Amsterdam Arena, Amsterdam Arenaoftewel de grootste venue van Nederland. HASHTAG TROTS. Ook gaan we we met Team Blauw weer een dikke vette Flying Dutch Rotterdam neerzetten en 2016 productioneel overtreffen. En uiteraard een hele gave nieuwe weekender produceren voor Extrema Outdoor op een nieuw terrein. Dit was een kleine vooruitblik voor 2017 maar er komt nog meer aan.

Voor mij was 2016 een tegek jaar met een hoop nieuwe uitdagingen. Ik wil dan ook alle opdrachtgevers bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Fijne jaarwisseling allemaal en een productief 2017.

Work hard, stay true, get shit done.

Bas van Baalxonlaward

Extrema Outdoor genomineerd voor “Best Medium-Sized Festival”

xonlawardJe eerst grote productie onder je hoede nemen, en “BAM” genomineerd voor “Best Medium-Sized Festival” voor de European Festival Awards. Dat is de echte kers op de taart na een half jaar kei hard werken. Nu hebben we zoveel mogelijk stemmen nodig. Want hoe gaaf zou het zijn als we deze award daadwerkelijk gaan winnen?

Stemmen doe je HIER, mijn dank is groot.XO Belgium 2013 aftermovie

xob2Met gepaste trotst  de aftermovie van XO Belgium. Wat een mooie productie was dat, en wat een fijn team om mee te werken. Zie hier het resultaat van hoe je een geweldig festival bouwt.

Volgende maand een uitgebreid artikel over XO Belgium in de nieuwe uitgave van AV& Entertainment Magzine. Met daarin een een interview met de hoofdproducent Bram van Amelsfoort en een kort interview met mij over onder andere mijn taken tijdens deze productie.

 Solar weekend 2012

Nog 1 nachtje slapen en dan gaan we met een man/vrouw of 1000 (heftruckers, sitecrewers, producers, floormanagers, lichtmannen, podiumbouwers en heel veel creatievelingen) een nieuw Solar weekend festival bouwen. Voor de 8e keer word dit creatieve crossover festival georganiseerd en velen artiesten van house tot hip-hop, van hip hop tot techno, en van techno tot popmuziek zullen komen optreden. Klik hier als je het hele programma wilt zien.

De maasplassen van Roermond zijn in het weekend van 3, 4 en 5 augustus dan ook het domein voor 30.000 feestvierende vakantiegangers die met z’n alle ervoor gaan zorgen het een groot feest gaat worden in Roermond.

Het thema van deze editie is rituelen. Het ritueel van de sitecrew is dat we ’s ochtends om kwart voor 8 starten met een bak koffie. En daarna gaan we met onze crew ervoor zorgen dat alle vloeren gelegd worden, barriers geplaatst worden en we gaan alle portocabins voorzien van meubilair.

Wil je meer weten over Solar weekend kijk dan even op hun website. En wil je de opbouw volgen houd dan mijn Twitter dan in de gaten.

 

 XO LIVE 2012

Het volgende project: XO Live 2012.

Voor de mensen die dit niet kennen. XO Live is de nieuwe naam voor een van het grootste dance festival van ons land, namelijk Extrema Outdoor. Het festival is vernieuwd en grootser dan ooit. Dit jaar zal live muziek een prominente rol geven aan de (Super) Line-Up.

Grote namen staan dit jaar op de bill te pronken: LMFAO, Paul Kalkbrenner, 2 Many DJ’s, David Guetta en nog veel meer. Kijk hier maar.

Morgen gaan we beginnen met de opbouw van XO Live.  Mijn taak dit jaar is om de sitecrew te coördineren .

Wij gaan met onze club mensen ervoor zorgen dat er ongeveer 6000 m2 vloer gelegd word, 200 barriers geplaatst gaan worden, dat alle kleedkamers en portocabins voorzien gaan worden van meubilair en dat op het hele terrein brandblussers  geplaatst worden. Toch wel een redelijk belangrijk onderdeel van het festival dus.

Wil je meer weten over XO Live kijk dan even op hun website. Wil je onze opbouw volgen dat kan via mijn Twitter. En foto’s van XO Live kun je hier terug vinden. Nieuw op de Extrema website is XO Backstage, hier kun je alle ins en outs vinden over XO live, gebracht door Extrema collega’s, artiesten en journalisten.