Tag: festival plattegrond

plattegrond tekening

Plattegrond tekeningen 2D / vergunnings aanvraag tekeningen evenementen

Je komt er niet meer onderuit tegenwoordig. In de Algemene Plaatselijke Verordening van elke gemeente staat dat het verboden is evenementen te organiseren zonder vergunning. Onder evenement word verstaan,plattegrond tekening“Elk voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak, met uitzondering van bioscoopvoorstellingen, markten en betogingen”. Ook herdenkingsplechtigheden, braderieën, optochten en kleine evenementen  zijn evenementen.

Bij elke aanvraag dient een op schaal gemaakte situatie tekening te worden toegevoegd. Hierop moeten het evenementen terrein, eventuele parkeergelegenheden, en alle te plaatsen objecten (zoals tenten, podia, verkeersmaatregelen e.d.) worden weergegeven.

De gemeente verlangt een nette goede tekening die voldoet aan een aantal standaard eisen, hieronder een voorbeeld van wat een gemeente zoal kan vragen.

plattegrond tekeningSituatie tekening van het evenement op schaal, met daarop tenten, de omgeving zoals wegen, sloten, brandkranen, aggregaten, lichtmasten en/of openbare verlichting, vluchtwegaanduiding, hekwerken, vrij te houden opstelplaats en aanrijroute hulpverleningsvoertuigen en taxi’s, parkeerterrein, (nood)uitgang(en) van afgesloten terrein, heaters, brandstofopslag, bak- en braadinrichtingen, voertuigen, kramen, attracties, EHBO posten etc.

Routekaart voor hulpdiensten

Plattegrond tekening op schaal van tenten, met inventaris in de tent(en) zoals:  a: stoelen, banken, tafels, statafels, tribunes, podiums, FOH, afscheidingen zoals hekken of barriers, toiletten, garderobe, kassa, tappunten b: aantal en maatgeving van in punt a genoemd inventaris c: maatgeving van ruimtesSchermafbeelding 2017-02-01 om 12.33.11 d: verschillende opstellingen van inventaris e: blusmiddelen en welk type f: draairichtingen van nooduitgangen, type vluchtdeur, en vrije doorgangsbreedte van de nooduitgangen, en vluchtweg aanduiding g: noodverlichting per ruimte h: constructie tekeningen (via podium leverancier) i: aantal pax per area

Super Line-Up kan deze plattegrond, en situatie tekening voor je evenement maken. Daarvoor maken we gebruik van het tekenprogramma S-Cad Re-event. Een tekenprogramma gericht op de evenementen branche. Neem gerust even contact op en vraag naar de mogelijkheden.

 Cursus AutoCad afgerond.

fotoJe wilt graag tekenen maar je kunt het niet. Dat is lastig en al zeker als je een eigen autocadevenementen gaat produceren. Afgelopen jaar met Klok Rock Orange kwam ik erachter dat het tijd werd om het computer tekenen onder de knie te krijgen. Je wilt voordat je aan een evenement begint wel weten hoe het terrein in elkaar zit. Waar komt het podium, waar komen de hekken, hoe ziet de indeling van het terrein eruit, hoe lopen de vluchtroutes, waar staat de bar, waar staan de blusmiddelen, hoe worden de portocabins geplaatst. Deze informatie is niet alleen nodig voor de bouwers maar ook bijvoorbeeld voor de gemeente, voor de vergunningen. Je kunt eigenlijk niet zonder tekening.

Wat doe je als je het zelf niet kunt, dan ga je anderen partijen vragen. En dan ben je dus afhankelijk, je hebt het zelf niet in de hand. Wat ga je dan doen, ja natuurlijk, stug volhouden dat je het zelf wel aan kunt leren. De computer opstarten, AutoCad opstarten, 2,5 uur naar het scherm staren en niet weten waar je mee bezig bent. Zo zag het afgelopen half jaar er dus uit. Dat werkt niet.

Extrema Outdoor plattegrondOp advies van diverse collega’s ben ik een cursus gaan volgen, basis cursus Autocad. Vier dagen training en de basis leren om met dit uitgebreide programma te kunnen werken. En met succes we zijn met 4 leerlingen gestart. Na 4 dagen konden we onze eigen tekening uitprinten.

Maar nu ben ik er nog niet hoor. Ik moet nog veel leren. Het dus de bedoeling dat ik mijn eigen plattegrond tekeningen ga maken, en dat kan alleen maar door veel te oefenen. Dus kom maar op met de opdrachten. Ik zal mijn best doen om er wat van te maken.

Ik wil Wim van Cadix hartellijk bedanken voor de fijne cursus en mij medecursisten wens ik veel succes met oefenen.