Hatebreed bevestigd voor Speedfest

Speedfest 8HatebreedNaast de al eerder aangekondigde bands Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf, is vanmorgen ook de Amerikaanse metalcore/hardcoreband Hatebreed bevestigd voor de achtste editie van Speedfest, dat dit jaar op zaterdag 23 november plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw. De dag erna vindt daar de tweede editie van het nieuwe metal- en hardcorefestival Distortion plaats waar inmiddels Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project op het programma staan. Nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig.
Voorverkoop tickets vanmorgen om 10.00 uur gestart Distortion

Vanmorgen om 10.00 uur is de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels gestart. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.speedfest

 

Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.

Alcatrazz 2013 Horst

Ialcatrazz nmiddels ben ik weer druk bezig met de voorbereidingen van Alcatrazz Festival in Horst. Op zaterdag 1 juni zal de zevende editie van Alcatrazz Festival plaatsvinden. Op een unieke locatie in het zuiden alcatrazz 1des lands zal dan de dikste hardstyle en hardcore te horen zijn en alles en wat daartussen past.

Net als vorig jaar zullen er weer groot aantal deejays en live acts geprogrammeerd worden in de hardere stijlen. Naast Hardstyle, Hardcore en Industrial is ook de Early Rave present. Deze stroming heeft het afgelopen jaar geen plek gehad in het programma, maar naar aanleiding van de vele reacties die de organisatie hierop gehad heeft, is besloten om deze muziekstroming weer een volwaardig podium te bieden.alcatrazz

De complete line-up van het festival kun je hier terug vinden. Kaartjes kopen kan hier.

Dit jaar ga ik de productie als uitvoerend producent begeleiden en gaan we met een top team vanuit Linq Events dit festival bouwen.

Rumoer Fest 12, 23 november OJC Walhalla Sevenum

Op vrijdag 23 november 2012 vindt in OJC Walhalla in Sevenum de 12de editie van het hardcore festival Rumoer plaats. Full Court Press, Redemption Denied, Overlord, Bad Temper en As Prayers Fail maken vanaf 20.00 uur het podium onveilig met verschillende stijlen hardcore. Zowel bezoekers als bands roemen sinds jaar en dag de gezelligheid op Rumoer.

 

Full Court Press speelt hun eerste Nederlandse show na 10 jaar.

Het Rumoer festival mag zich na 11 zeer geslaagde edities meten aan een wel bekend hardcore festival met internationale allure. Grote namen als Kickback (F), Parkway Drive (AU), Backfire (NL) en No Turning Back (NL) hebben het festival aangedaan. Dit jaar heeft de organisatie van Rumoer alweer een primeur. Ze heeft namelijk de band die in de jaren 90 behoorlijk naam heeft gemaakt in de Europese hardcore scene gevraagd om weer te spelen in Nederland. Namelijk Full Court Press uit België.

 

Alle subgenres van hardcore komen aan bod op Rumoer.

“Rumoer Fest 12, 23 november OJC Walhalla Sevenum” verder lezen

Rumoer 11

Rumoer 11 in Walhalla te Sevenum

Op vrijdag 3 juni 2011 vindt in OJC Walhalla in Sevenum de 11de editie van het hardcorefestival Rumoer plaats. Wasted Bullet, As Enemies Arise, The Butcher en Tech-9 maken vanaf 20.00 uur het podium onveilig met verschillende stijlen hardcore. Zowel bezoekers als bands roemen sinds jaar en dag de gezelligheid op Rumoer.

Een volledig Nederlandse editie

In alweer 10 edities is Rumoer uitgegroeid tot een hardcorefestival met internationale allure. Grote namen als Kickback (F), Parkway Drive (AU) en No Turning Back (NL) hebben het festival aangedaan. Toch heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een volledig Nederlandse line-up. Rumoer zoekt de breedte van het hardcoregenre op met subgenres als oi, punk en mosh met alleen bands van eigen bodem.

Alle subgenres van hardcore komen aan bod

Wasted Bullet is een van de meest veelbelovende hardcorebands van Nederland en trapt af. Het vijftal is niet bang voor een beetje melodie in de doorgaans felle muziek. De clip van hun laatste single ‘What’s Best For Us’ is op YouTube inmiddels meer dan 8.000 keer bekeken. As Enemies Arise mag het dan opgewarmde publiek gaan overtuigen met snoeiharde metalcore. De Brabantse band heeft flink wat ervaring opgedaan in Nederland, België en Duitsland en gaat ook het publiek in Limburg laten zweten. Als derde staat The Butcher op het podium. Het heeft even geduurd maar eindelijk staat “Neerlands snelste” dan eindelijk op Rumoer. Alweer bijna 15 jaar staat The Butcher op podia in binnen- en buitenland. Hardcorefans, punkers en metalfans verbroederen onmiddellijk door de jaren ’80 hardcorepunk van deze band. Als klap op de vuurpijl sluit Tech-9 Rumoer af. Deze oude Eindhovense rotten bestaan al sinds 1982 en hun mix van hardcore, oi en punk staat elke keer garant voor feest. Frontman Hein Hendriks en zijn bandmaten gaan Sevenum laten trillen op haar grondvesten.

 

Rumoer 11

Datum: 3 juni 2011

Locatie: OJC Walhalla, De Donckstraat 24
26,
5975 SG, Sevenum

Entree: € 7,50

Aanvang: 20.00 uur

 

Tijdschema Rumoer 11

20.30 – 21.00: Wasted Bullet

21.30 – 22.00: As Enemies Arise

22.30 – 23.00: The Butcher

23.30 – 00.30: Tech-9