Tag: kabelgoten

work hard, stay true, get shit done

Even terugblikken en door naar een druk 2017

De laatste dag van het jaar. Toch altijd een momentje van besef. Waar zijn we allemaal mee bezig, en wat gaan we volgend seizoen allemaal voor tegekke dingen doen.

Afgelopen jaar was een druk jaar, leuke producties mogen doen. Red Bull Crashed Ice in Finland i.o.v MC Sluis Events waar we de kou van -34 getrotseerd hebben. Een hele mooi ervaring die je niet in de koude flying dutch rotterdamkleren gaat zitten. Een zeer geslaagde Flying Dutch in Rotterdam i.o.v. ALDA Events, man man wat een gekkehuis is dat zeg. Zoveel mensen en zo veel materiaal, en zo’n strakke productie wat waren we trots op het einde, TEAM BLAUW RULES! extrema outdoorEn dan nog Extrema Outdoor i.o.v. Extrema. Het roer werd drastisch omgegooid, qua indeling terrein als qua line-up. Ook deze editie heeft de krant gehaald. Ook het OMG Festival was dit jaar ondanks het slechte weer een goede editie. Verder hebben we nog de complete productie voor Nazomeren Festival mogen verzorgen i.o.v. Art of Dance, en deze was ook wederom een succes editie. Het stond als een huis!Nazomeren Festival 2016 En als afsluiting van het jaar mocht ik MC Sluis Events assisteren met de uitvoerende productie van Parc Ferme voor Red Bull Knock Out. Iets met heel veel motoren en 2 takt benzine en veel zand!

Verder hebben zijn we nog bezig geweest met diverse sitecrew klussen voor onder andere A State of Trance, Masters of Hardcore, Beat the Bridge festival en Solar Weekend festival. Verder heb ik me bezig gehouden met een S-CAD plattegrond tekenwerk voor diverse festivals en evenementen. Een daarvan was voor het rondreizende eetfestival Eten op Rolletjes. Kijk anders even in mijn portfolio daar kun je alles terug vinden.

epEn of dit nog niet druk genoeg was. Ik ben afgelopen jaar samen met mijn compagnon Pascal een nieuwe bedrijf gestart EP- Collective. Een evenementen productie materialen verhuur bedrijf. Blackjackets op de Flying Dutch in RotterdamHet idee spookte al langer in mijn hoofd, maar de stap om het te doen is financieel gezien best heftig. Want je moet flink investeren. Maar goed dat hebben we dus gedaan. We hebben zwarte kabelgoten custom laten maken. Een nieuw product binnen de evenementen sector. We noemen ze ook wel eens #festivalhoofdslagader wat uiteindelijk gaat wel alle belangrijke techniek door jou gootjes en word er een flinke show neergezet vanuit de front of house. Het was hard werken en een heel logistiek proces. We hebben A gezegd dus we gaan door naar B. EP-Collective was een succes in 2016, en dat gaan we in 2017 doorzetten met nieuwe investeringen in nieuw materiaal. En inmiddels een nieuwe loods waar we in kunnen groeien.

Een kleine vooruitblik op 2017. Volgende week gaan we voor de 4e keer naar Finland voor Red Bull Crashed Ice. We gaan een mooi productie doen met Koningsdag in Leiden. En als we zeggen something big dan gaan we ook echt voor big. We gaan de siteproductie doen voor Armin Only in de Amsterdam Arena, Amsterdam Arenaoftewel de grootste venue van Nederland. HASHTAG TROTS. Ook gaan we we met Team Blauw weer een dikke vette Flying Dutch Rotterdam neerzetten en 2016 productioneel overtreffen. En uiteraard een hele gave nieuwe weekender produceren voor Extrema Outdoor op een nieuw terrein. Dit was een kleine vooruitblik voor 2017 maar er komt nog meer aan.

Voor mij was 2016 een tegek jaar met een hoop nieuwe uitdagingen. Ik wil dan ook alle opdrachtgevers bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Fijne jaarwisseling allemaal en een productief 2017.

Work hard, stay true, get shit done.

Bas van Baalep

Nieuw bedrijf EP-Collective, verhuur van zwarte kabelgoten en productie materialen.

epSinds januari 2016 ben ik samen met mijn compagnon Pascal een nieuw bedrijf begonnen, EP- Collective. EP-Collective (Event Production Collective) is een verhuur bedrijf in evenementen productie materialen. Wat me opvalt in al die jaren dat ik in de evenementen sector werk is dat bepaalde producten vaak over het hoofd worden gezien bij de productie inkoop. En daar willen we met EP-Collective op in springen.

Denk aan zwarte kabelgoten (blackjackets), nooduitgang verlichting voor tenten, noodverlichtingen voor tenten, kabelmatten enz. Blackjackets op de Flying Dutch in Rotterdam

Wat ons de laatste jaren ook opviel, waren de opvallend gekleurde kabelgoten voor de stages. We wilde iets anders, een ander product maar dan met de zelfde eigenschappen als een kabelgoot. En een kabelgoot die er netjes uitziet voor het podium en die vooral voor de sitecrew en techniek makkelijk te leggen en te gebruiken is.  We hebben gekozen voor een totaal zwarte kabelgoot met dogbone connectoren. We hebben blackjackts op we are electricdeze dan ook custom laten maken in Schotland. Deze kabelgoot is erg makkelijk te leggen en aan elkaar te koppelen. En een ander pluspunt is dat de deksels erg makkelijk open en dicht te maken zijn. Maar waarom zwart? We hebben hiervoor gekozen omdat dit vooral mooi is voor een mainstage #festivalhoofdslagader, en het is weer eens wat anders, zie onderstaande foto’s.  Het is overigens ook een nieuw product in evenementen land. Onze klanten huren deze blackjackets dan ook omdat ze het mooi vinden, het bij het decor past, maar vooral ook omdat ze handig in gebruik zijn. Meer info zie factsheet.factsheet kabelgoot ep-collective

aangepaste snake barrierWe zijn inmiddels ook bezig met diverse verhuurbedrijven om snake gate barriers aan te passen op onze kabelgoot. Met name voor een dubbele goten lijn. Veel kabelgoten passen namelijk niet door de standaard snake gate barriers.

Kijk eens op onze Facebook pagina voor meer informatie en foto’s van onze blackjacket projecten. Onze pagina liken kan geen kwaad. Wil je zwarte kabelgoten of andere producten huren voor je evenement stuur dan even een email naar info@ep-collective.comblackjackts op extrema outdoor