Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange

Klok Rock Orange time tableGratis Koninginnedagfestival uitgebreid (18 bands in 2 dagen ) en internationaler van karakter

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven –

 Wat twee jaar geleden begon als Koninginnedag-alternatief voor liefhebbers van stevige rock, is inmiddels tot een volwaardig tweedaags internationaal festival uitgegroeid: de derde editie van Koninginnedagfestival Klok Rock Orange. Het wordt op maandag 29 april en dinsdag 30 april gehouden op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven. Vandaag zijn de tijdschema’s bekend gemaakt. Daarin staat ook de nieuwe speeltijd van BZB Into Nederfolk Rock, die een half uur vroeger optreedt (20.30 – 21.30 uur i.p.v. het eerder aangekondigde 21.00-22.00 uur!). Klok Rock Orange is gratis toegankelijk voor iedereen.black-hot-rod

 De organisatie heeft voor een gevarieerde randprogrammering met een rock ‘n’ roll-uitstraling gezorgd. ,,Dat ging eigenlijk vanzelf en was allesbehalve een vooropgezet plan”, legt Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock uit. ,,Er komt een zweefmolen in Boulevard of Broken Dreams-stijl, een rock ‘n’ rollmarkt met onder meer vinyl platen, Rollergirls, hot rod cars en de gerenommeerde Burger Brothers zorgen voor de lekkerste hamburgers. Onze eigen Dikke Dennis is de officiële presentator van KRO, op zich al reden genoeg om langs te komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog 18 supergave bands -waarvan 6 buitenlandse.” “Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange” verder lezen

Klok Rock Orange 2012, een groot succes!

Het zit er weer op Klok Rock Orange nummer 2. Het was kort samengevat EEN GROOT SUCCES. En dat hebben we allemaal te danken aan alle duizenden bezoekers die naar ons feestje zijn gekomen, zijn gebleven, en met ons een glaasje bier hebben gedronken op de Koningin. Want dankzij haar hebben we wel mooi een goede rede om een pracht feest te organiseren en ons helemaal te bezatten. Het was gaaf, gezellig en zoals gewoonlijk is er niets maar dan ook niets geks gebeurd.

Tevens wil ik ook alle vrijwilligers, de mannen en vrouwen van sfeerbeheer, barmensen, vrienden, bands en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen bedanken voor hun inzet. En natuurlijk de Peter Pannetjes en Joop, dat ze mij de productie hebben laten doen. TOP MAN.

Foto’s van Klok Rock Orange staan hier. En hier staat het sfeerverslag van festivalinfo.nl.  Ben je nog geen Facebook vriend van Klok Rock Orange word dan hier vrienden en volg ons.

Volgend jaar 30 april 2013 KLOK ROCK ORANGE nummer 3 zet hem in je agenda.

 

Tweedaags gratis Koninginnedagfestival Klok Rock Orange met 16 bands nu compleet & definitief

Met de toevoeging van bands als o.a. Violation Of Trust en Backfire! is het programma voor het gratis toegankelijke Koninginnedagfestival Klok Rock Orange nu compleet. Zestien bands, verdeeld over twee dagen, zijn op zondag 29 april en maandag 30 april 2012 te zien (respectievelijk op Koninginnenacht en -dag) bij het Klokgebouw op het Strijp S– terrein in Eindhoven. De toegang is voor beide dagen geheel gratis.

Zestien bands, verspreid over twee dagen (zes & tien per dag), spelen op deze tweede editie. Op zondag 29 april zijn dat onder meer The Deaf, Black-Bone, Shaking Godspeed en nog drie bands. De dag erna treden naast Candybar Planet en gastheer Peter Pan Speedrock zelf, ook de Maastrichtse hardcore-legende Backfire! en Violation Of Trust (speciale reünieshow!) op plus nog zeven acts.

Klok Rock Orange wordt voor de tweede keer op rij georganiseerd door de Nederlandse speedrockband
Peter Pan Speedrock en ondernemer/evenementenorganisator Joop Sorée. Vorig jaar vond het gratis 
toegankelijke festival voor het eerst plaats en bleek meteen een groot succes. Bij slecht weer zal Klok
Rock Orange binnen in Het Klokgebouw plaatsvinden.

Behalve Klok Rock Orange organiseert Peter Pan Speedrock ook jaarlijks in december zijn eigen festivalSpeedfest. In 2011 raakte de zesde editie met 5000 bezoekers uitverkocht. Dit jaar zal Speedfest #7 plaatsvinden op zaterdag 8 december. Andere plannen van Peter Pan Speedrock voor 2012 zijn onder meer een heuse vinylbox (TBA), een nieuwe editie van de Revenge of the Rock ’n Roll Monster Tour in september met Karma To Burn en Honky èn een nieuw studio-album (najaar 2012).

Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag

KLOK ROCK ORANGE – GRATIS EN HARD OP KONINGINNEDAG

De eerste editie van Klok Rock Orange was gelijk een daverend feest in Eindhoven, met geweldige bands als Tech-9, Vanderbuyst en Peter Pan Speedrock. Dit jaar wordt het gratis festival minstens zo’n grandioze belevenis. Op zondag 29 en maandag 30 april gaat het knallen bij het Klokgebouw!

Net als in 2011 hebben organisatoren Peter Pan Speedrock en Joop Soree de handen ineengeslagen met leerlingen en docenten van het Rock City Institute (ROC) om het programma voor de Koninginnenacht kleur te geven. Op deze zondag is tot ’s avonds 11 uur aanstormend talent te bewonderen. De definitieve line-up wordt binnenkort aangekondigd.

Behalve dat het festivalterrein een kwartslag gedraaid wordt, blijft het recept van Klok Rock Orange op Koninginnedag nagenoeg ongewijzigd. Om 11 uur ’s ochtends het openingssalvo,   wederom tien bands op het affiche, de hotrodders van Trashers C.C. stallen hun stijlvolle bolides nog eens uit en om 23:00 uur klinkt het slotakkoord. “Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag” verder lezen