Club Lebowski Bowling in Eindhoven

club lebowskiEen bowlingbaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Het moet niet gekker worden. Het Ketelhuis presenteert van 22 augustus tot 14 september Club Lebowski in het Klokgebouw. Compleet met White Russian bar, bowlingbaan en een dansvloer. Zie hier de trailer en van dit gave project. Meer informatie vind je op hun Facebook pagina

Ik heb mijn medewerking mogen verlenen door het maken van een Autocad tekening en wat advies met betrekking tot de site productie van dit event.

Club Lebowski in Eindhoven!! – Teaser 2014 from ANEMO-ONE on Vimeo.

Johnny Cash Memorial Show & Dutch Chili Fest 2013

def americans Twee verschillende evenementen in één weekend in één gebouw. Of ik hier de productie voor wilde doen. Dat klinkt als een uitdaging, maar wel een erg dutch chili festleuke uitdaging. Als je dan achteraf ook nog eens te horen krijgt dat beide de evenementen succesvol waren, dan is mijn missie dus geslaagd.

De Johnny Cash Memorial Show is een concert ter ere van de overleden Johnny Cash en Dutch Chili Fest 2013 word ook wel  het heetste evenement van Nederland genoemd omdat hier alles draait rondom de chili peper.

De organisatie van de Johnny Cash Memorial Show en de organisatie van Dutch Chili Fest hebben mij een half jaar geleden benaderd met de vraag,  of ik voor beide evenementen de productie op mij wilde nemen. Dus de voorbereiding, ontwerp/indeling zaal, inkoop materiaal, crew, opbouw, afbouw, advies en een werktekening. Een erg leuke klus dus.

De Johnny Cash Memorial show word georganiseerd door de Eindhovense band Def Americans. Ze cash memorial showorganiseren elk jaar een memorial show ter ere van de  country zanger Johnny Cash. Dit jaar hebben ze de keuze gemaakt deze show in het Klokgebouw in Eindhoven te organiseren. En met succes ,er waren zo’n 1800 Cash liefhebbers binnen. Het was een groot feest. Foto’s van deze unieke avond kun je hier terugvinden.chili fest

Het Dutch Chili Fest word georganiseerd door Gastronomicon. Na een geslaagde editie in 2012 besloten de heren een stapje verder te gaan. Twee zalen van het Klokgebouw werden ingericht voor dit culinaire evenement. En zo’n 5000 bezoekers vanuit het hele land vonden hun weg naar het heetste event van Nederland. Foto’s van het Chili Fest staan hier.

Ik wil bij deze de Def Americans en de heren van Gastronomicon bedanken voor de fijne samenwerking.

 

Terugblikken en weer verder.

xo live Time flies when you have fun. XO Live in Best was een groot succes, 27.000 bezoekers die compleet uit hun dak gingen, Solar Weekend XO liveFestival 27.000 bezoekers per dag. En daar hebben wij met een team aan mee mogen werken. En dat voelt goed.

Toen ze mij in december vroegen of ik een nieuwe functie wilde binnen het Extrema team, wist ik niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik kon aan de slag als uitvoerend producent voor XO Live, een festival met 27.000 bezoekers. Dromen kunnen dus toch uitkomen. De facilitaire kant van het festival kwam voor mijn rekening, zoals het uitzetten van het terrein, aanspreekpunt voor alle leveranciers,  samen met de crewchief solarwerk plannen en erop toezien dat al het werk goed gebeurt en waar nodig ingrijpen, plaatsen van tenten, toiletgroepen, stages en nog veel meer om op te noemen.solar2

En dan is het ineens zaterdag ochtend 11.00 uur, tijd om de hekken open te maken en de eerste bezoekers stromen binnen. uiteindelijk waren er 27.000 feestvierders, en alles is goed verlopen. Dat is kicken, daar doe je het voor. Mijn dank gaat dan ook uit naar Bram van Amelsfoort de hoofdproducent van XO Live. Tof dat je me het vertrouwen hebt gegeven. Zie hier het fotoverslag van XO live 2013

Dit jaar mocht ik op het Solar Weekend Festival de sitecrew aansturen. We hebben een vaste crew met 3 heftruck chauffeurs, 6 grondtroepen en stuk of 8 vrijwilligers. Deze club mensen leggen alle vloeren, plaatsen barriers, rijden lichtmasten uit, helpen leveranciers met het lossen van vrachtwagens, plaatsen alle foldtables, en richten alle portocabins in. In mijn foto reportage kun je dutchchilifestzien wat voor moois we gemaakt hebben. Voor de 360 graden foto reportage kijk hier.cash

Het volgende festival is Beaverfest, een rock festival midden in een vallei in de Belgische Ardennen, wat word georganiseerd door de mannen van Peter Pan speedrock. Ook  ben ik bezig met de voorbereiding van de Johnny Cash Memorial show 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. En de dag erna het heetste festival van Nederland het Dutch Chili Fest.

Hatebreed bevestigd voor Speedfest

Speedfest 8HatebreedNaast de al eerder aangekondigde bands Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf, is vanmorgen ook de Amerikaanse metalcore/hardcoreband Hatebreed bevestigd voor de achtste editie van Speedfest, dat dit jaar op zaterdag 23 november plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw. De dag erna vindt daar de tweede editie van het nieuwe metal- en hardcorefestival Distortion plaats waar inmiddels Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project op het programma staan. Nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig.
Voorverkoop tickets vanmorgen om 10.00 uur gestart Distortion

Vanmorgen om 10.00 uur is de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels gestart. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.speedfest

 

Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.