Klok Rock Orange update

kro flyerDerde editie Klok Rock Orange uitgebreider en internationaler van karakter.

Het programma van de derde editie van het Eindhovense Koninginnedagfestival Klok Rock Orange is verdubbeld met de toevoeging van de vier bands Def Americans (NL), Tigre Blanco (NL), Greenwich Cavern (FR) en Casa de la Muerte (NL).  Eerder werden The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL) al aangekondigd. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen willem-alexandervijftien bands aantreden. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

 Klok Rock Orange gaat op maandagavond 29 april van start tijdens de Koninginnenacht en wordt de dag erna carsvervolgd. Behalve live-muziek is er een rock ‘n’ roll-markt met onder meer tweedehands LP’s, kleding en overige rock ‘n’roll hebbedingetjes. Hot rods zorgen voor het visuele aspect en ook culinair valt er genoeg te genieten. Zo biedt Het Ketelhuis van Amaro op het terrein bijvoorbeeld een barbecue en een hoek waar kids hun eigen pizza kunnen bakken.

 Peter Pan Speedrock is samen met evenementenorganisator Joop Soree de drijvende kracht achter het festival. Frontman Peter van Elderen: ,,Zie Klok Rock Orange maar als een goed alternatief voor mensen die geen zin hebben in de bekende en typische Koninginnedagactiviteiten. Die in plaats van doelloos in de binnenstad rond te slenteren liever naar goeie rockbands komen kijken in een ongedwongen en sfeervolle ambiance. Het festival is een oase van veelal stevige muziek uit de diverse rockgenres. Behalve live-muziek is er genoeg te zien en te doen om Koninginnedag in rockstijl door te brengen. En de toegang is gewoon gratis!”

 stage klok rock orangeKlok Rock Orange steunt regionaal muzikaal talent

Ook dit jaar biedt de organisatie van het festival regionaal rocktalent de kans om voor een groot publiek te spelen. Op Koninginnenacht mogen maar liefst drie acts van het Eindhovense Rock City Institute (en/of daaraan gelieerde opleidingen) het podium betreden. Van Elderen: ,,Het  Rock City Institute zit om de hoek bij Klok Rock Orange. We koninginnedagvinden het te gek om aankomend talent te stimuleren en ze –letterlijk- een podium te bieden.” De dag erna zal er nóg een veelbelovende regionale nieuwkomer op de podiumplanken staan. De winnaar van de zogeheten Klok Rock Orange Band Battle mag dan het festival aftrappen. Deze Battle wordt op 18 april aanstaande in de Altstadt op Stratumseind in Eindhoven gehouden. Inschrijven kan tot en met 9 april via battle@klokrockorange.nl.

Klok Rock Orange 3, Koninginnedag 2013

logo KRODerde editie Klok Rock Orange krijgt internationaler karakter

Eerste bevestigde namen The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven

Koninginnedag is dit jaar niet alleen bijzonder vanwege Beatrix’ abdicatie. Ook de derde editie van Klok Rock Orange wordt extra feestelijk en zal de twee voorgaande edities overtreffen. Het gratis toegankelijke festival verhuist naar het (grotere) Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven en vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april. De eerste bevestigde bands zijn The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL).

 Een groter festivalterrein biedt plek aan meer bezoekers dus wordt het programma dit jaar muzikaal breder en qua sfeer meer geënt op Koninginnedag. Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock: ,,In 2011 hielden we samen met evenementenorganisator Joop Soree tijdens Koninginnedag een muziekfeestje met voornamelijk harde bands. Kwamen er 3000 man op af. Vorig jaar was dat aantal zelfs ruim dubbel zoveel! Vanwege dat succes hebben we maar besloten om Klok Rock ppsr klok rockOrange dit jaar te verhuizen naar het grotere Evenemententerrein op Strijp-S en het karakter van Koninginnedag nog meer uit te diepen. Verwacht bijvoorbeeld een rock ’n roll-kermis en bands die niet louter de liefhebber van harde muziek aanspreken. Uiteraard zorgen we er voor dat de kenmerkende sfeer van het festival geen geweld aan wordt gedaan.”

 De eerste bands die geboekt zijn  liegen er dan ook niet om. Van Elderen: ,,Van alle gratis Koninginnedagfestivals in Nederland is de line-up van Klok Rock Orange echt uniek. Waar anders zie je bijvoorbeeld een band als The Hookers die garage,- speed- en punkrock met heavy metalinvloeden mixt? Klok Rock OrangeOf Diablo Blvd, de Belgische hardrockband met zanger en stand up comedian Alex Agnew? Het programma wordt een mooie combinatie van internationale bands en lokale helden. Zoals de rock ‘n’ rollveteranen van Bang Bang Bazooka die vorige week hun nieuwe CD uitbrachten. (lachend:) Uiteraard spelen we zelf ook graag op ons eigen feestje.”

 Klok Rock Orange begint op maandagavond 29 april (Koninginnenacht) en gaat de volgende dag door. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen vijftien bands aantreden.

En Super Line-Up draagt zorg voor de site productie van Klok Rock Orange

Tweedaags gratis Koninginnedagfestival Klok Rock Orange met 16 bands nu compleet & definitief

Met de toevoeging van bands als o.a. Violation Of Trust en Backfire! is het programma voor het gratis toegankelijke Koninginnedagfestival Klok Rock Orange nu compleet. Zestien bands, verdeeld over twee dagen, zijn op zondag 29 april en maandag 30 april 2012 te zien (respectievelijk op Koninginnenacht en -dag) bij het Klokgebouw op het Strijp S– terrein in Eindhoven. De toegang is voor beide dagen geheel gratis.

Zestien bands, verspreid over twee dagen (zes & tien per dag), spelen op deze tweede editie. Op zondag 29 april zijn dat onder meer The Deaf, Black-Bone, Shaking Godspeed en nog drie bands. De dag erna treden naast Candybar Planet en gastheer Peter Pan Speedrock zelf, ook de Maastrichtse hardcore-legende Backfire! en Violation Of Trust (speciale reünieshow!) op plus nog zeven acts.

Klok Rock Orange wordt voor de tweede keer op rij georganiseerd door de Nederlandse speedrockband
Peter Pan Speedrock en ondernemer/evenementenorganisator Joop Sorée. Vorig jaar vond het gratis 
toegankelijke festival voor het eerst plaats en bleek meteen een groot succes. Bij slecht weer zal Klok
Rock Orange binnen in Het Klokgebouw plaatsvinden.

Behalve Klok Rock Orange organiseert Peter Pan Speedrock ook jaarlijks in december zijn eigen festivalSpeedfest. In 2011 raakte de zesde editie met 5000 bezoekers uitverkocht. Dit jaar zal Speedfest #7 plaatsvinden op zaterdag 8 december. Andere plannen van Peter Pan Speedrock voor 2012 zijn onder meer een heuse vinylbox (TBA), een nieuwe editie van de Revenge of the Rock ’n Roll Monster Tour in september met Karma To Burn en Honky èn een nieuw studio-album (najaar 2012).

Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag

KLOK ROCK ORANGE – GRATIS EN HARD OP KONINGINNEDAG

De eerste editie van Klok Rock Orange was gelijk een daverend feest in Eindhoven, met geweldige bands als Tech-9, Vanderbuyst en Peter Pan Speedrock. Dit jaar wordt het gratis festival minstens zo’n grandioze belevenis. Op zondag 29 en maandag 30 april gaat het knallen bij het Klokgebouw!

Net als in 2011 hebben organisatoren Peter Pan Speedrock en Joop Soree de handen ineengeslagen met leerlingen en docenten van het Rock City Institute (ROC) om het programma voor de Koninginnenacht kleur te geven. Op deze zondag is tot ’s avonds 11 uur aanstormend talent te bewonderen. De definitieve line-up wordt binnenkort aangekondigd.

Behalve dat het festivalterrein een kwartslag gedraaid wordt, blijft het recept van Klok Rock Orange op Koninginnedag nagenoeg ongewijzigd. Om 11 uur ’s ochtends het openingssalvo,   wederom tien bands op het affiche, de hotrodders van Trashers C.C. stallen hun stijlvolle bolides nog eens uit en om 23:00 uur klinkt het slotakkoord. “Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag” verder lezen

Koninginnedag Festival Eindhoven

Op zaterdag 30 april (op Koninginnedag) vindt buiten bij het Klokgebouw (voor bij Pop-Ei) in Eindhoven de eerste editie van het “Klok Rock Orange” festival plaats. Denk aan bands, rock & roll, hotrods, BBQ en een superlocatie – kortom: alle ingrediënten die aanwezig moeten zijn voor een gaaf Koninginnedag festival. En ook het is ook nog eens gratis.!

Koninginnedag in Eindhoven is geen Koninginnedag als er geen rock & roll bands spelen. Daarom hebben de mannen van Peter Pan Speedrock in samenwerking met Joop Soree (Horeca-exploitant Pop-Ei) een nieuwe festival georganiseerd en “Klok Rock Orange” gedoopt. Er zullen die dag 11 bands spelen, van hardrock tot speedrock, van rock & roll tot punk en van hardcore tot garage. De organisatie van het festival gaat zelf ook spelen. Onder de naam Peter Pan Speedrock Special zullen ze in een half uur alle speedrock-klassiekers gaan spelen onder leiding van mascotte Dikke Dennis.

Het festival heeft voor ieder wat wil(d)s. Het festivalterrein is ruim opgezet dus er is in tegenstelling tot middenin de stad genoeg ruimte voor iedereen. Het is de place to be voor alle rock & rollers, speedrockers, punkers en hardcore kids, maar natuurlijk ook voor families van jong tot oud. En om het festival compleet te maken verzorgen CC The Trashers uit Eindhoven een grootse hotrodshow op het festival terrein.

Meer info over Klok Rock Orange vind je hier.

Tijdschema Klok Rock Orange.

 • 12.00 tot 12.30 Blackbone
 • 13.00 tot 13.30 Digital Orchestra
 • 14.00 tot 14.40 Malle Pietje and the Bimbo’s
 • 15.00 tot 15.30 Van Der Buyst
 • 16.00 tot 16.30 Radio Dead Ones
 • 17.00 tot 17.30 Komatsu
 • 18.00 tot 18.30 Bang Bang Bazooka
 • 19.00 tot 19.30 Peter Pan Speedrock Special
 • 20.00 tot 20.30 Gewapend Beton
 • 21.00 tot 21.30 Tech-9
 • 22.00 tot 22.30 The Deaf

“Koninginnedag Festival Eindhoven” verder lezen