Tag: line up

Speedfest # 7: timescheduleXO LIVE 2012

Het volgende project: XO Live 2012.

Voor de mensen die dit niet kennen. XO Live is de nieuwe naam voor een van het grootste dance festival van ons land, namelijk Extrema Outdoor. Het festival is vernieuwd en grootser dan ooit. Dit jaar zal live muziek een prominente rol geven aan de (Super) Line-Up.

Grote namen staan dit jaar op de bill te pronken: LMFAO, Paul Kalkbrenner, 2 Many DJ’s, David Guetta en nog veel meer. Kijk hier maar.

Morgen gaan we beginnen met de opbouw van XO Live.  Mijn taak dit jaar is om de sitecrew te coördineren .

Wij gaan met onze club mensen ervoor zorgen dat er ongeveer 6000 m2 vloer gelegd word, 200 barriers geplaatst gaan worden, dat alle kleedkamers en portocabins voorzien gaan worden van meubilair en dat op het hele terrein brandblussers  geplaatst worden. Toch wel een redelijk belangrijk onderdeel van het festival dus.

Wil je meer weten over XO Live kijk dan even op hun website. Wil je onze opbouw volgen dat kan via mijn Twitter. En foto’s van XO Live kun je hier terug vinden. Nieuw op de Extrema website is XO Backstage, hier kun je alle ins en outs vinden over XO live, gebracht door Extrema collega’s, artiesten en journalisten.

 Terugblikken op alweer een Super (Line-Up) jaar.

Time flies when you have fun. En zo is het maar net. Ik ben inmiddels twee jaar bezig met mijn bedrijfje Super Line-Up en ik mag concluderen dat ik een goed en leuk jaar heb gehad.

Vanaf begin januari tot afgelopen week heb ik aan een stuk gewerkt. Op onder andere festivals in Nederland, België en Noorwegen, sport evenementen voor onder andere Red Bull, concerten in het Klokgebouw en Gelredome, en tour-support voor o.a. Peter Pan Speedrock en De Heideroosjes. Klik hier voor een compleet overzicht.

Ik verwacht dat 2012 nog beter gaat worden. Het jaar begint gelijk goed. In januari/februari  de opbouw van het mega sport event Red Bull Crashed Ice en het Vudels Konigsbal. Daarna word het officiële festival seizoen geopend met Paaspop. Daarna volgen Extrema events, Klokrock Orange, Bavaria Open Air, Festyland, STRP festival, Speedfest en nog veel meer.

Ook organiseert Super Line-Up het jaarlijkse Rumoer Fest in Sevenum, voor de 12 keer alweer. En met Peter Pan Speedrock gaat het ook een druk jaar worden, ik ga weer veel van Europa zien in 2012.

Al met al werken is een groot feest, alleen moet je zelf de slingers ophangen.

Ik wil iedereen met wie ik afgelopen jaar heb samengewerkt bedanken voor de prettige samenwerking. Ook wens ik vanuit het Super Line-Up headquarter iedereen een goede jaarwisseling en een goed en gezond 2012 toe.

 

 Extrema Outdoor Norway 2011

Op 25 juni barst het feest los in Noorwegen, dan is namelijk Extrema Outdoor Noorwegen. Het festival wordt georganiseerd op het eiland Kalvoya bij Oslo in de plaats Sandvika.

Nog een paar dagen en dan gaan we met 17 trailers en bijna 80 man crew  twee weken naar Noorwegen. We hebben dan  een week de tijd om Extrema Outdoor Norway op te bouwen op een nogal vrij unieke locatie. Het festival word gehouden op een eiland wat alleen te bereiken is via een brug van 3 meter breed. We morgen alleen ’s nachts de brug over met materiaal. En overdag word er gebouwd.

Dit jaar word het evenement voor de 2e keer georganiseerd door Extrema. Vorig jaar was zo’n succes dat ze besloten hebben het dit jaar nog eens over te doen. De line-up liegt er niet om. Ze hebben dit jaar grote namen uit de dance scene geprogrammeerd. Namen als Armin van Buuren, Dennis Ferrer, Adam Beyer, Dr. Lektroluv en nog veel meer, voor de hele line-up kijk hier.

Super Line-Up mag dit jaar meewerken aan de productie van dit evenement. Onder andere steigers, hekwerk, meubilair, ondersteuning watervoorziening, heftruck werkzaamheden, podiumprakken, rijplaten en alles over de brug transporteren.

Meer informatie over Extrema Outdoor Norway vind je op hun website.

Wil je op de hoogte gehouden worden met alles wat te maken heeft met de productie van dit festival volg mij dan op Twitter en/of op Facebook. Wil je de hele productie stap voor stap volgen volgen kijk dan elke dag hier.Kempenerpop 2010: cd presentatie Peter Pan Speedrock

Op 18 september gaat de 29e editie van Kempenerpop van start. Bands als Peter Pan Speedrock, Go Back To The Zoo en Dog Eat Dog, als ook Gerard van Maasakkers en Grad Damen staan klaar om een feestje te bouwen.

Dit jaar heeft Kempenerpop ook een primeur, namelijk de cd presentatie van de nieuwe plaat van de Eindhovense speedrock helden Peter Pan Speedrock. De organisatie heeft laten weten dit groots aan te willen pakken. Zo komt er o.a. een luister caravan waar je als eerste de nieuwe plaat “We Want Blood” kunt luisteren. Dit kost 1 muntje.  De opbrengst gaat naar Serious Request van 3FM. Die actie staat in het teken van de strijd tegen Aids. Daar past de titel van de plaat helemaal bij natuurlijk. Volgens betrouwbare bronnen heeft de organisatie nog veel meer in petto rondom de cd presentatie. Zorg dus dat je erbij bent en het spektakel niet gaat missen.

Op drie podia zullen in totaal 34 acts te zien zijn op het festival. Op zaterdag is er meer aandacht voor de scherpere randjes van de popmuziek en vindt daarnaast de finale plaats van de Kempenerpopprijs 2010. Er zal een theatertent staan waar coverbands reggae en ska ten gehore brengen. De zondag is meer afgestemd op een breed publiek. Binnen- en buitenlandse bands zorgen ook voor een traditioneler festivalgevoel.

Voor het eerst is er een ware festival camping in het leven geroepen voor bezoekers van buiten de regio en is er meer variatie in eetgelegenheden. Er zullen signeersessies plaatsvinden met verschillende bands. Bezoekers kunnen deelnemen aan sport demonstraties en er is een kinderplein. Meer informatie is te vinden op www.kempenerpop.nl.

Super Line-Up verzorgt het stage management op het hoofdpodium.