Tag: mc sluis events

work hard, stay true, get shit done

Even terugblikken en door naar een druk 2017

De laatste dag van het jaar. Toch altijd een momentje van besef. Waar zijn we allemaal mee bezig, en wat gaan we volgend seizoen allemaal voor tegekke dingen doen.

Afgelopen jaar was een druk jaar, leuke producties mogen doen. Red Bull Crashed Ice in Finland i.o.v MC Sluis Events waar we de kou van -34 getrotseerd hebben. Een hele mooi ervaring die je niet in de koude flying dutch rotterdamkleren gaat zitten. Een zeer geslaagde Flying Dutch in Rotterdam i.o.v. ALDA Events, man man wat een gekkehuis is dat zeg. Zoveel mensen en zo veel materiaal, en zo’n strakke productie wat waren we trots op het einde, TEAM BLAUW RULES! extrema outdoorEn dan nog Extrema Outdoor i.o.v. Extrema. Het roer werd drastisch omgegooid, qua indeling terrein als qua line-up. Ook deze editie heeft de krant gehaald. Ook het OMG Festival was dit jaar ondanks het slechte weer een goede editie. Verder hebben we nog de complete productie voor Nazomeren Festival mogen verzorgen i.o.v. Art of Dance, en deze was ook wederom een succes editie. Het stond als een huis!Nazomeren Festival 2016 En als afsluiting van het jaar mocht ik MC Sluis Events assisteren met de uitvoerende productie van Parc Ferme voor Red Bull Knock Out. Iets met heel veel motoren en 2 takt benzine en veel zand!

Verder hebben zijn we nog bezig geweest met diverse sitecrew klussen voor onder andere A State of Trance, Masters of Hardcore, Beat the Bridge festival en Solar Weekend festival. Verder heb ik me bezig gehouden met een S-CAD plattegrond tekenwerk voor diverse festivals en evenementen. Een daarvan was voor het rondreizende eetfestival Eten op Rolletjes. Kijk anders even in mijn portfolio daar kun je alles terug vinden.

epEn of dit nog niet druk genoeg was. Ik ben afgelopen jaar samen met mijn compagnon Pascal een nieuwe bedrijf gestart EP- Collective. Een evenementen productie materialen verhuur bedrijf. Blackjackets op de Flying Dutch in RotterdamHet idee spookte al langer in mijn hoofd, maar de stap om het te doen is financieel gezien best heftig. Want je moet flink investeren. Maar goed dat hebben we dus gedaan. We hebben zwarte kabelgoten custom laten maken. Een nieuw product binnen de evenementen sector. We noemen ze ook wel eens #festivalhoofdslagader wat uiteindelijk gaat wel alle belangrijke techniek door jou gootjes en word er een flinke show neergezet vanuit de front of house. Het was hard werken en een heel logistiek proces. We hebben A gezegd dus we gaan door naar B. EP-Collective was een succes in 2016, en dat gaan we in 2017 doorzetten met nieuwe investeringen in nieuw materiaal. En inmiddels een nieuwe loods waar we in kunnen groeien.

Een kleine vooruitblik op 2017. Volgende week gaan we voor de 4e keer naar Finland voor Red Bull Crashed Ice. We gaan een mooi productie doen met Koningsdag in Leiden. En als we zeggen something big dan gaan we ook echt voor big. We gaan de siteproductie doen voor Armin Only in de Amsterdam Arena, Amsterdam Arenaoftewel de grootste venue van Nederland. HASHTAG TROTS. Ook gaan we we met Team Blauw weer een dikke vette Flying Dutch Rotterdam neerzetten en 2016 productioneel overtreffen. En uiteraard een hele gave nieuwe weekender produceren voor Extrema Outdoor op een nieuw terrein. Dit was een kleine vooruitblik voor 2017 maar er komt nog meer aan.

Voor mij was 2016 een tegek jaar met een hoop nieuwe uitdagingen. Ik wil dan ook alle opdrachtgevers bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Fijne jaarwisseling allemaal en een productief 2017.

Work hard, stay true, get shit done.

Bas van BaalRed Bull Framed Reactions 2013

red bullHet zit er weer op. Red Bull Framed Reactions. Wat een gaaf event is dat. Afgelopen weekend in cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam.red bull

De 16 beste Freestyle BMX’ers ter wereld lieten in het bijzijn van 10.000 fans zien wat ze in huis hebben. ‘I rode my bike, the way I wanted to.’ Dat zijn de woorden van Drew Bezanson, de winnaar van Red Bull Framed Reactions. Zijn BMX was niet de enige die over het bewegende park van Nate Wessel in de Westergasfabriek in Amsterdam vloog. Check de video en zie wat voor moois we gemaakt hebben. Red Bull en MC Sluis events bedankt voor de fijne samenwerking.

 Red Bull Crashed Ice 2013.

red bullDe laatste loodjes en dat zit het er weer op. Het wintersport event van het jaar, Red Bull Crashed ice. Wat is dat gaaf om hieraan mee te mogen werken.

Een ijsbaan op een ski helling. Daar komt echt wel wat bij kijken. Denk aan het machine park (sneeuwscooters, hoogwerkers met speciale rupsbanden), pistebully’s met een vorkenbord want een heftruck kan de berg niet op, regels die gelden binnen in een ski-hal, bezoekers die vanaf 9.00uur tot 24.00 uur aan het sporten zijn, milieu eisen binnen in de hal en dan nog niet gesproken over de constante temperatuur van -10 graden Celsius en wat dat voor consequenties heeft op bijvoorbeeld de waterleidingen.  Allemaal facetten die op andere events compleet anders zijn. Een uitdaging dus. Maar het is uiteindelijk toch gelukt als “TEAM”

red bull crashed iceMijn taken waren  o.a. het aansturen van sitecrew, problemen oplossen tijdens de nacht (want ’s nachts werd er veel werk verzet). En ik was aanspreekpunt in de nacht voor alle partijen die aan het werk waren. Het was zeker een uitdaging, en ik ben er trots  op dat het allemaal goed gekomen is.

Mijn dank gaat uit naar mijn fijne collega’s waarmee ik samen heb gewerkt de afgelopen 2,5 week : MC Sluis Events, Marc, Rik, Gert-jan, Marco, collega’s van TDA, Power 4 You, DMS crew,  PRG en natuurlijk Carina en haar Red Bull team.

De wedstrijd was live op RTL 7, hier kun je de aflevering terug kijken. Foto’s van de productie staan hier.