Bavaria Open Air wordt Brabant Open Air en verhuist naar Eindhoven

Van de website van Omroep Brabant:

LIESHOUT – Bavaria Open Air krijgt een andere naam en verhuist van Lieshout naar Eindhoven. Het festival gaat voortaan Brabant Open Air heten. De bedoeling is dat het festival gaat plaatsvinden op het plein voor het Klokgebouw op Strijp S.

“Het plein voor het Klokgebouw wordt omgebouwd tot een festivalterrein met een groot podium”, vertelde organisator Marc Meeuwis aan Omroep Brabant.

Op zoek naar nieuwe hoofsponsor
Volgens de organisator wil Bavaria zelf een evenement opzetten op het terrein in Lieshout, waardoor het stopt als hoofdsponsor en naamgever van Open Air. “Daarnaast denken we dat meer mensen van een dorp naar de stad willen reizen, dan andersom.” De organisatie is nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en bezig met het regelen van vergunningen. Bavaria blijft wel verbonden bij het evenement. “We zijn in gesprek over hoe de samenwerking vorm gaat krijgen”, zegt een woordvoerder van de bierbrouwerij dinsdag.

24 en 25 augustus
Dit jaar zou Brabant Open Air moeten plaatsvinden op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. Het programma gaat duren tot twaalf uur ’s nachts. Daarna komt er een afterparty in het Klokgebouw, tot vier uur ’s nachts.

20.000 bezoekers
Vorig jaar trok Bavaria Open Air, ondanks het matige weer, ruim twintigduizend bezoekers naar Lieshout. Onder andere Caro Emerald, Guus Meeuwis, Di-rect, BZB, Within Temptation en UB40 traden toen op. Organisator Meeuwis hoopt om op de nieuwe locatie in Eindhoven minstens zoveel bezoekers te trekken.