Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange

Klok Rock Orange time tableGratis Koninginnedagfestival uitgebreid (18 bands in 2 dagen ) en internationaler van karakter

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven –

 Wat twee jaar geleden begon als Koninginnedag-alternatief voor liefhebbers van stevige rock, is inmiddels tot een volwaardig tweedaags internationaal festival uitgegroeid: de derde editie van Koninginnedagfestival Klok Rock Orange. Het wordt op maandag 29 april en dinsdag 30 april gehouden op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven. Vandaag zijn de tijdschema’s bekend gemaakt. Daarin staat ook de nieuwe speeltijd van BZB Into Nederfolk Rock, die een half uur vroeger optreedt (20.30 – 21.30 uur i.p.v. het eerder aangekondigde 21.00-22.00 uur!). Klok Rock Orange is gratis toegankelijk voor iedereen.black-hot-rod

 De organisatie heeft voor een gevarieerde randprogrammering met een rock ‘n’ roll-uitstraling gezorgd. ,,Dat ging eigenlijk vanzelf en was allesbehalve een vooropgezet plan”, legt Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock uit. ,,Er komt een zweefmolen in Boulevard of Broken Dreams-stijl, een rock ‘n’ rollmarkt met onder meer vinyl platen, Rollergirls, hot rod cars en de gerenommeerde Burger Brothers zorgen voor de lekkerste hamburgers. Onze eigen Dikke Dennis is de officiële presentator van KRO, op zich al reden genoeg om langs te komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog 18 supergave bands -waarvan 6 buitenlandse.” “Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange” verder lezen

Paaspop 2013

logo paaspop 2013Het gezelligste festival van Nederland. Oftewel Paaspop. Inmiddels de 35e editie alweer. Van 29 t/m 31 maart gaan de paarden weer op stal, want er worden weer 50.000 bezoekers en 175 nationale en internationale acts verwacht rondom manege de Molenheide in Schijndel. Drie dagen en nachten entertainment en amazement.paaspop 2013

De basisformule van Paaspop is in al die jaren niet veranderd. Paaspop is traditie. Paaspop is gezelligheid. De beste Nederlandse acts van het moment en een fikse scheut grommend zware rock vormen sinds jaar en dag de ruggegraat Paaspop thunderboltwaar Paaspop elk jaar wat meer activiteiten om heen bouwt. Een dancepodium, een theatertent, cabaret. Vorig jaar kwam Poster-Paaspop-2013Thunderbolt erbij, een ruig bikerscafé, uitgebaat door stoere bikers uit Eindhoven. En dit jaar een bowlingbaan in club Lebowski.

Ook het programma is dit jaar niet mis. Alle gote bands van het moment in Nederland o.a. Beef, Caro Emerald, Racoon en Direct. Maar ook de rock & roll is goed vertegenwoordigd met o.a. Peter Pan Speedrock, Honky en Testament. Het gehele programma kun je hier terug vinden.

Ook Super Line-Up is er dit jaar weer bij. Het takenpakket voor Paaspop is erg divers. Van coördinatie transport magazijn tot en met het assisteren van de  directie, tot en met  diverse site crew werkzaamheden. Een erg boeiende maar vooral een leuke klus. Waar we met een mooi team samen werken om alles op tijd weer voor elkaar te krijgen. Wil je meer informatie over dit festival kijk dan op hun website.

Klok Rock Orange update

kro flyerDerde editie Klok Rock Orange uitgebreider en internationaler van karakter.

Het programma van de derde editie van het Eindhovense Koninginnedagfestival Klok Rock Orange is verdubbeld met de toevoeging van de vier bands Def Americans (NL), Tigre Blanco (NL), Greenwich Cavern (FR) en Casa de la Muerte (NL).  Eerder werden The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL) al aangekondigd. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen willem-alexandervijftien bands aantreden. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven.

 Klok Rock Orange gaat op maandagavond 29 april van start tijdens de Koninginnenacht en wordt de dag erna carsvervolgd. Behalve live-muziek is er een rock ‘n’ roll-markt met onder meer tweedehands LP’s, kleding en overige rock ‘n’roll hebbedingetjes. Hot rods zorgen voor het visuele aspect en ook culinair valt er genoeg te genieten. Zo biedt Het Ketelhuis van Amaro op het terrein bijvoorbeeld een barbecue en een hoek waar kids hun eigen pizza kunnen bakken.

 Peter Pan Speedrock is samen met evenementenorganisator Joop Soree de drijvende kracht achter het festival. Frontman Peter van Elderen: ,,Zie Klok Rock Orange maar als een goed alternatief voor mensen die geen zin hebben in de bekende en typische Koninginnedagactiviteiten. Die in plaats van doelloos in de binnenstad rond te slenteren liever naar goeie rockbands komen kijken in een ongedwongen en sfeervolle ambiance. Het festival is een oase van veelal stevige muziek uit de diverse rockgenres. Behalve live-muziek is er genoeg te zien en te doen om Koninginnedag in rockstijl door te brengen. En de toegang is gewoon gratis!”

 stage klok rock orangeKlok Rock Orange steunt regionaal muzikaal talent

Ook dit jaar biedt de organisatie van het festival regionaal rocktalent de kans om voor een groot publiek te spelen. Op Koninginnenacht mogen maar liefst drie acts van het Eindhovense Rock City Institute (en/of daaraan gelieerde opleidingen) het podium betreden. Van Elderen: ,,Het  Rock City Institute zit om de hoek bij Klok Rock Orange. We koninginnedagvinden het te gek om aankomend talent te stimuleren en ze –letterlijk- een podium te bieden.” De dag erna zal er nóg een veelbelovende regionale nieuwkomer op de podiumplanken staan. De winnaar van de zogeheten Klok Rock Orange Band Battle mag dan het festival aftrappen. Deze Battle wordt op 18 april aanstaande in de Altstadt op Stratumseind in Eindhoven gehouden. Inschrijven kan tot en met 9 april via battle@klokrockorange.nl.

Tweede editie Beaverfest

Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus in Tavigny, Houffalize (B)

 met  Peter Pan Speedrock, Tio Gringo, Del Toros, Tigre Blanco, Mississippi Delta Brothers  e.v.a.

Na een uiterst geslaagde eerste editie in 2012 wordt Beaverfest dit jaar opnieuw georganiseerd volgens het succesvolle concept van intimiteit en exclusiviteit. Op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus vindt dit la-truite-d-argentbijzondere Belgische festival –letterlijk- middenin de bossen plaats bij Tavigny, Houffalize (nabij Luxemburg, Frankrijk en Duitsland). De exacte locatie is op de website te vinden. Vandaag start de reguliere voorverkoop van de tickets.Peter Pan Speedrock

 De eerste bands op het festival programma zijn Tio Gringo, del-Toros, Tigre Blanco en Mississippi Delta Brothers. Spoedig zullen er meer acts worden aangekondigd. Peter Pan Speedrock zal niet alleen op Beaverfest optréden maar is tevens mede-organisator, samen met La Truite Live, de non-profit muziekafdeling van hotel La Truite d’Argent dat in Cetturu (bij Tavigny) ligt.

tigre blancoPeter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock: ,,De eerste editie van Beaverfest vorig jaar was te gek en schrééuwde om een vervolg. We hebben met de band zelf al op talloze festivals gespeeld en ik durf te stellen dat Beaverfest echt uniek is qua opzet en sfeer. Het ligt middenin de bosrijke omgeving van de Ardennen en de kleinschaligheid zorgt voor een soort van verbroedering tussen de crew, bands en de bezoekers. Zo sprong ik vorig jaar zelf  achter de toog, hielp onze bassist Bartmann mee met allerhande klussen die ter plekke gedaan moesten worden en stond drummer Bart hamburgers te bakken.” Bob Muileboom van La Truite Live geeft aan dat de organisatie er goed op let dat het festival ook dit jaar geen overlast veroorzaakt voor de omgeving. ,,We zijn ons er erg  bewust van dat we midden in de natuur zitten, vlakbij een beverfamilie. We handelen daar ook naar en treden het terrein met zorg en respect tegemoet. (lachend) Maar er wordt nog steeds stevig gerockt hoor!”

 Beaverfest logoVoorverkoop reguliere tickets start vandaag

De Early Beaver-actie waarbij tickets tegen een lager tarief te koop waren is inmiddels afgelopen. Vandaag start de reguliere voorverkoop van dag-, combi- en campingtickets. Hier staan alle soorten tickets en hun prijzen op een rijtje. Beaverfest gaat vrijdagmiddag al open voor de pre-party en ’s avonds zullen er drie bands optreden. Zaterdagmiddag gaat het evenement verder met een vol programma dat tot na middernacht duurt.

 Beaverfest Website & Social Media

Beaverfest,  Facebook Beaverfest, La Truite LiveHotelCamping infoLogies

Klok Rock Orange 3, Koninginnedag 2013

logo KRODerde editie Klok Rock Orange krijgt internationaler karakter

Eerste bevestigde namen The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven

Koninginnedag is dit jaar niet alleen bijzonder vanwege Beatrix’ abdicatie. Ook de derde editie van Klok Rock Orange wordt extra feestelijk en zal de twee voorgaande edities overtreffen. Het gratis toegankelijke festival verhuist naar het (grotere) Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven en vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april. De eerste bevestigde bands zijn The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL).

 Een groter festivalterrein biedt plek aan meer bezoekers dus wordt het programma dit jaar muzikaal breder en qua sfeer meer geënt op Koninginnedag. Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock: ,,In 2011 hielden we samen met evenementenorganisator Joop Soree tijdens Koninginnedag een muziekfeestje met voornamelijk harde bands. Kwamen er 3000 man op af. Vorig jaar was dat aantal zelfs ruim dubbel zoveel! Vanwege dat succes hebben we maar besloten om Klok Rock ppsr klok rockOrange dit jaar te verhuizen naar het grotere Evenemententerrein op Strijp-S en het karakter van Koninginnedag nog meer uit te diepen. Verwacht bijvoorbeeld een rock ’n roll-kermis en bands die niet louter de liefhebber van harde muziek aanspreken. Uiteraard zorgen we er voor dat de kenmerkende sfeer van het festival geen geweld aan wordt gedaan.”

 De eerste bands die geboekt zijn  liegen er dan ook niet om. Van Elderen: ,,Van alle gratis Koninginnedagfestivals in Nederland is de line-up van Klok Rock Orange echt uniek. Waar anders zie je bijvoorbeeld een band als The Hookers die garage,- speed- en punkrock met heavy metalinvloeden mixt? Klok Rock OrangeOf Diablo Blvd, de Belgische hardrockband met zanger en stand up comedian Alex Agnew? Het programma wordt een mooie combinatie van internationale bands en lokale helden. Zoals de rock ‘n’ rollveteranen van Bang Bang Bazooka die vorige week hun nieuwe CD uitbrachten. (lachend:) Uiteraard spelen we zelf ook graag op ons eigen feestje.”

 Klok Rock Orange begint op maandagavond 29 april (Koninginnenacht) en gaat de volgende dag door. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen vijftien bands aantreden.

En Super Line-Up draagt zorg voor de site productie van Klok Rock Orange