Tag: solar weekend festival

work hard, stay true, get shit done

Even terugblikken en door naar een druk 2017

De laatste dag van het jaar. Toch altijd een momentje van besef. Waar zijn we allemaal mee bezig, en wat gaan we volgend seizoen allemaal voor tegekke dingen doen.

Afgelopen jaar was een druk jaar, leuke producties mogen doen. Red Bull Crashed Ice in Finland i.o.v MC Sluis Events waar we de kou van -34 getrotseerd hebben. Een hele mooi ervaring die je niet in de koude flying dutch rotterdamkleren gaat zitten. Een zeer geslaagde Flying Dutch in Rotterdam i.o.v. ALDA Events, man man wat een gekkehuis is dat zeg. Zoveel mensen en zo veel materiaal, en zo’n strakke productie wat waren we trots op het einde, TEAM BLAUW RULES! extrema outdoorEn dan nog Extrema Outdoor i.o.v. Extrema. Het roer werd drastisch omgegooid, qua indeling terrein als qua line-up. Ook deze editie heeft de krant gehaald. Ook het OMG Festival was dit jaar ondanks het slechte weer een goede editie. Verder hebben we nog de complete productie voor Nazomeren Festival mogen verzorgen i.o.v. Art of Dance, en deze was ook wederom een succes editie. Het stond als een huis!Nazomeren Festival 2016 En als afsluiting van het jaar mocht ik MC Sluis Events assisteren met de uitvoerende productie van Parc Ferme voor Red Bull Knock Out. Iets met heel veel motoren en 2 takt benzine en veel zand!

Verder hebben zijn we nog bezig geweest met diverse sitecrew klussen voor onder andere A State of Trance, Masters of Hardcore, Beat the Bridge festival en Solar Weekend festival. Verder heb ik me bezig gehouden met een S-CAD plattegrond tekenwerk voor diverse festivals en evenementen. Een daarvan was voor het rondreizende eetfestival Eten op Rolletjes. Kijk anders even in mijn portfolio daar kun je alles terug vinden.

epEn of dit nog niet druk genoeg was. Ik ben afgelopen jaar samen met mijn compagnon Pascal een nieuwe bedrijf gestart EP- Collective. Een evenementen productie materialen verhuur bedrijf. Blackjackets op de Flying Dutch in RotterdamHet idee spookte al langer in mijn hoofd, maar de stap om het te doen is financieel gezien best heftig. Want je moet flink investeren. Maar goed dat hebben we dus gedaan. We hebben zwarte kabelgoten custom laten maken. Een nieuw product binnen de evenementen sector. We noemen ze ook wel eens #festivalhoofdslagader wat uiteindelijk gaat wel alle belangrijke techniek door jou gootjes en word er een flinke show neergezet vanuit de front of house. Het was hard werken en een heel logistiek proces. We hebben A gezegd dus we gaan door naar B. EP-Collective was een succes in 2016, en dat gaan we in 2017 doorzetten met nieuwe investeringen in nieuw materiaal. En inmiddels een nieuwe loods waar we in kunnen groeien.

Een kleine vooruitblik op 2017. Volgende week gaan we voor de 4e keer naar Finland voor Red Bull Crashed Ice. We gaan een mooi productie doen met Koningsdag in Leiden. En als we zeggen something big dan gaan we ook echt voor big. We gaan de siteproductie doen voor Armin Only in de Amsterdam Arena, Amsterdam Arenaoftewel de grootste venue van Nederland. HASHTAG TROTS. Ook gaan we we met Team Blauw weer een dikke vette Flying Dutch Rotterdam neerzetten en 2016 productioneel overtreffen. En uiteraard een hele gave nieuwe weekender produceren voor Extrema Outdoor op een nieuw terrein. Dit was een kleine vooruitblik voor 2017 maar er komt nog meer aan.

Voor mij was 2016 een tegek jaar met een hoop nieuwe uitdagingen. Ik wil dan ook alle opdrachtgevers bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Fijne jaarwisseling allemaal en een productief 2017.

Work hard, stay true, get shit done.

Bas van BaalTerugblikken en weer verder.

xo live Time flies when you have fun. XO Live in Best was een groot succes, 27.000 bezoekers die compleet uit hun dak gingen, Solar Weekend XO liveFestival 27.000 bezoekers per dag. En daar hebben wij met een team aan mee mogen werken. En dat voelt goed.

Toen ze mij in december vroegen of ik een nieuwe functie wilde binnen het Extrema team, wist ik niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik kon aan de slag als uitvoerend producent voor XO Live, een festival met 27.000 bezoekers. Dromen kunnen dus toch uitkomen. De facilitaire kant van het festival kwam voor mijn rekening, zoals het uitzetten van het terrein, aanspreekpunt voor alle leveranciers,  samen met de crewchief solarwerk plannen en erop toezien dat al het werk goed gebeurt en waar nodig ingrijpen, plaatsen van tenten, toiletgroepen, stages en nog veel meer om op te noemen.solar2

En dan is het ineens zaterdag ochtend 11.00 uur, tijd om de hekken open te maken en de eerste bezoekers stromen binnen. uiteindelijk waren er 27.000 feestvierders, en alles is goed verlopen. Dat is kicken, daar doe je het voor. Mijn dank gaat dan ook uit naar Bram van Amelsfoort de hoofdproducent van XO Live. Tof dat je me het vertrouwen hebt gegeven. Zie hier het fotoverslag van XO live 2013

Dit jaar mocht ik op het Solar Weekend Festival de sitecrew aansturen. We hebben een vaste crew met 3 heftruck chauffeurs, 6 grondtroepen en stuk of 8 vrijwilligers. Deze club mensen leggen alle vloeren, plaatsen barriers, rijden lichtmasten uit, helpen leveranciers met het lossen van vrachtwagens, plaatsen alle foldtables, en richten alle portocabins in. In mijn foto reportage kun je dutchchilifestzien wat voor moois we gemaakt hebben. Voor de 360 graden foto reportage kijk hier.cash

Het volgende festival is Beaverfest, een rock festival midden in een vallei in de Belgische Ardennen, wat word georganiseerd door de mannen van Peter Pan speedrock. Ook  ben ik bezig met de voorbereiding van de Johnny Cash Memorial show 13 september in het Klokgebouw in Eindhoven. En de dag erna het heetste festival van Nederland het Dutch Chili Fest.Solar 2011 “The Aftermovie”

Solar zit er weer op voor dit jaar. Het was een super editie.

De aftermovie laat zien waarom Solar Solar is.

Organisatie bedankt en volgend jaar ben ik er weer voor de volle 100 % bij.