Hatebreed bevestigd voor Speedfest

Speedfest 8HatebreedNaast de al eerder aangekondigde bands Buzzcocks, Agnostic Front, Guana Batz, Honky, Valient Thorr en Peter Pan Speedrock zelf, is vanmorgen ook de Amerikaanse metalcore/hardcoreband Hatebreed bevestigd voor de achtste editie van Speedfest, dat dit jaar op zaterdag 23 november plaatsvindt in het Eindhovense Klokgebouw. De dag erna vindt daar de tweede editie van het nieuwe metal- en hardcorefestival Distortion plaats waar inmiddels Papa Roach, Behemoth, Satyricon, Heaven Shall Burn, Whitechapel, Adept, Alpha Tiger en The Psyke Project op het programma staan. Nieuwe namen voor beide festivals volgen spoedig.
Voorverkoop tickets vanmorgen om 10.00 uur gestart Distortion

Vanmorgen om 10.00 uur is de voorverkoop van de tickets voor Speedfest en Distortion (plus combitickets) online en via de Primera-winkels gestart. Dagtickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50); combitickets voor beide festivals € 55,- (dagkassa € 60,-). Prijzen zijn exclusief servicekosten.speedfest

 

Vorig jaar trokken de twee festivals samen ruim 8000 bezoekers. Speedfest verkocht op voorhand uit en Distortion kende een drukke eerste editie die een jaarlijkse terugkeer van dit metal/hardcore-evenement rechtvaardigt.

METALentenjacht Distortion Fest 2012

METALentenjacht flyer metalfestival

Altijd al eens met je band op het hoofdpodium van een cool metalfestival willen spelen? Je eigen backstage kleedkamer; eten in het artiestenrestaurant en een biertje drinken met andere bands? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Want  metalfestival Distortion organiseert samen met de Eindhovense hardrockcafés Dynamo en The Jack een bandcontest onder de naam METALentenjacht. De winnende band verdient een plek op het hoofdpodium tijdens Distortion 2012!

Onze vrienden van Dynamo & café The Jack leggen uit hoe je mee kunt doen:logo Dynamo

We zoeken een band die niet alleen geweldig kan spelen, maar het aandurft om zich te laten zien en horen op een groot podium en daar niet als een stel zoutpilaren gaat staan. Speel jij in die band, en kunnen je bandleden hun agenda vrij maken op 20 of 27 oktober tijdens de voorrondes in Café The Jack EN  tijdens de finale op 3 november in Dynamo? Meld je dan aan voor deze unieke kans.

 Dat doe je door  een mail te sturen naar info@dynamo-eindhoven.nl met daarin de link naar een Youtube-filmpje van jouw band zodat wij kunnen zien & horen  hoe die klinkt. Vergeet je contactgegevens niet! Uiterste inschrijfdatum is woensdag 19 september 2012. Op dinsdag 21 september maken we bekend welke 8 bands er geselecteerd zijn voor de METALentenjacht.

 Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,We krijgen talloze mails van bands die graag op Speedfest of Distortion willen spelen en daar zit onwijs veel talent tussen. We hebben het helaas te druk om zelf al die bands uit te checken, dus toen onze vrienden van Dynamo met het idee voor de METALentenjacht kwamen, hebben we gelijk een monsterverbond gesloten. Het is goed om nieuw talent te steunen en daarnaast onze eigen Rockcity hometown zoveel mogelijk erbij te betrekken. “

SPEEDFEST 7 – Zaterdag 8 December 2012 – Eindhoven

It’s Loud, Mean, Fast & Dirty!

Eerste namen: Graveyard (Swe), Monster Magnet (Usa) en Peter Pan Speedrock

Met het fijne strandzand tussen je tenen en de geur van dichtschroeiende braadworsten op de BBQ lijkt Speedfest in het koude en donkere december waarschijnlijk nog een eeuwigheid weg.

Toch zijn we nu alweer bezig met het boeken van de gaafste bands uit de wereld van de rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen. Zoals Monster Magnet, die na een ware triomf vorig jaar op Speedfest (waarbij de band Dopes To Infinity integraal uitvoerde) dit jaar weer welkom is. Peter Pan Speedrock-frontman Peter: ,,Dit jaar geven ze een show van 75 minuten waarin de hele plaat Spine of God langskomt.”

Ook de ticketprijs en de datum waarop de voorverkoop van start gaat, zijn op dit moment nog niet bekend. ,,Maar dat is een kwestie van tijd hoor”, legt Peter geruststellend uit. ,,We zitten er bovenop. Net als op de bands die we graag willen hebben. Ons verlanglijstje van bands wordt jaarlijks alleen maar langer. En dat terwijl we er elk jaar weer een boel af kunnen strepen als ze op Speedfest hebben gespeeld. Neem nou Graveyard, echt een toffe band.”

Naar verwachting zal de voorverkoop van Speedfest nog in juni worden aangekondigd. Dan wordt ook meteen de ticketprijs bekend gemaakt. Hou dus de website, Facebook en/of Twitter van Speedfest goed in de gaten en/of meld je via de website aan voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle Speedfestiaanse ontwikkelingen.

See you @ Speedfest!