Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange

Klok Rock Orange time tableGratis Koninginnedagfestival uitgebreid (18 bands in 2 dagen ) en internationaler van karakter

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven –

 Wat twee jaar geleden begon als Koninginnedag-alternatief voor liefhebbers van stevige rock, is inmiddels tot een volwaardig tweedaags internationaal festival uitgegroeid: de derde editie van Koninginnedagfestival Klok Rock Orange. Het wordt op maandag 29 april en dinsdag 30 april gehouden op het Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven. Vandaag zijn de tijdschema’s bekend gemaakt. Daarin staat ook de nieuwe speeltijd van BZB Into Nederfolk Rock, die een half uur vroeger optreedt (20.30 – 21.30 uur i.p.v. het eerder aangekondigde 21.00-22.00 uur!). Klok Rock Orange is gratis toegankelijk voor iedereen.black-hot-rod

 De organisatie heeft voor een gevarieerde randprogrammering met een rock ‘n’ roll-uitstraling gezorgd. ,,Dat ging eigenlijk vanzelf en was allesbehalve een vooropgezet plan”, legt Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock uit. ,,Er komt een zweefmolen in Boulevard of Broken Dreams-stijl, een rock ‘n’ rollmarkt met onder meer vinyl platen, Rollergirls, hot rod cars en de gerenommeerde Burger Brothers zorgen voor de lekkerste hamburgers. Onze eigen Dikke Dennis is de officiële presentator van KRO, op zich al reden genoeg om langs te komen. En dan zijn er natuurlijk ook nog 18 supergave bands -waarvan 6 buitenlandse.” “Gratis Koninginnedag festival Klok Rock Orange” verder lezen

Klok Rock Orange 3, Koninginnedag 2013

logo KRODerde editie Klok Rock Orange krijgt internationaler karakter

Eerste bevestigde namen The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka

Klok Rock Orange op maandag 29 en dinsdag 30 april op Strijp-S terrein in Eindhoven

Koninginnedag is dit jaar niet alleen bijzonder vanwege Beatrix’ abdicatie. Ook de derde editie van Klok Rock Orange wordt extra feestelijk en zal de twee voorgaande edities overtreffen. Het gratis toegankelijke festival verhuist naar het (grotere) Evenemententerrein op Strijp-S in Eindhoven en vindt plaats op maandag 29 april (Koninginnenacht) en dinsdag 30 april. De eerste bevestigde bands zijn The Hookers (USA), Diablo Blvd (B), Peter Pan Speedrock en Bang Bang Bazooka (beide NL).

 Een groter festivalterrein biedt plek aan meer bezoekers dus wordt het programma dit jaar muzikaal breder en qua sfeer meer geënt op Koninginnedag. Peter van Elderen, frontman van Peter Pan Speedrock: ,,In 2011 hielden we samen met evenementenorganisator Joop Soree tijdens Koninginnedag een muziekfeestje met voornamelijk harde bands. Kwamen er 3000 man op af. Vorig jaar was dat aantal zelfs ruim dubbel zoveel! Vanwege dat succes hebben we maar besloten om Klok Rock ppsr klok rockOrange dit jaar te verhuizen naar het grotere Evenemententerrein op Strijp-S en het karakter van Koninginnedag nog meer uit te diepen. Verwacht bijvoorbeeld een rock ’n roll-kermis en bands die niet louter de liefhebber van harde muziek aanspreken. Uiteraard zorgen we er voor dat de kenmerkende sfeer van het festival geen geweld aan wordt gedaan.”

 De eerste bands die geboekt zijn  liegen er dan ook niet om. Van Elderen: ,,Van alle gratis Koninginnedagfestivals in Nederland is de line-up van Klok Rock Orange echt uniek. Waar anders zie je bijvoorbeeld een band als The Hookers die garage,- speed- en punkrock met heavy metalinvloeden mixt? Klok Rock OrangeOf Diablo Blvd, de Belgische hardrockband met zanger en stand up comedian Alex Agnew? Het programma wordt een mooie combinatie van internationale bands en lokale helden. Zoals de rock ‘n’ rollveteranen van Bang Bang Bazooka die vorige week hun nieuwe CD uitbrachten. (lachend:) Uiteraard spelen we zelf ook graag op ons eigen feestje.”

 Klok Rock Orange begint op maandagavond 29 april (Koninginnenacht) en gaat de volgende dag door. Naar verwachting zullen er op beide dagen samen vijftien bands aantreden.

En Super Line-Up draagt zorg voor de site productie van Klok Rock Orange

Speedfest & Distortion 2012, It’s Loud, Mean, Fast & Distorted!

De programma’s van Speedfest en Distortion zijn een stuk vollediger nu er een reeks nieuwe namen is bevestigd: John Coffey, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert en Evil Conduct voor Speedfest (Valient Thorr is helaas afgevallen). Voor Distortion zijn er Opeth, Death Angel, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand bijgekomen. De twee festivals vinden plaats op respectievelijk 8 en 9 december in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein Eindhoven.

 Terwijl Speedfest dit jaar alweer zijn zevende editie ingaat (en vorig jaar op voorhand uitverkocht met 5.000 bezoekers) is Distortion een nieuw festival dat zich voornamelijk op de liefhebbers van metal richt. Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,We hebben twee keer eerder de Persistence Tour – punk & hardcore – daags na ons eigen feestje gehad. Dat was erg geslaagd omdat veel Speedfest-bezoekers blijkbaar ook de zondag nog willen doorfeesten. Nu is er op de zondag het nieuwe Distortion waar vooral hardere metalbands langskomen. De twee evenementen passen goed bij elkaar qua muziek, sfeer en achterban. Sterker nog: in theorie kunnen alle Distortion-bands ook op Speedfest spelen. Het is trouwens de bedoeling dat we zelf beide dagen optreden met elke dag een andere setlist. Maar daar zijn we op dit moment nog volop over aan het brainstormen.”

 Tickets (tot 8 september voordelige prijs!)

Dagtickets kosten € 35,- en een combiticket voor beide festivals € 50,- (tot 8 september; daarna kost een combiticket € 55,-). Vanaf 8 september zijn de tickets niet alleen online verkrijgbaar (Speedfest & Distortion) maar gaan er ook harde tickets via regionale voorverkoopadressen in de voorverkoop. Prijzen zijn exclusief servicekosten.

 Super Line-Ups

Het totale programma van Speedfest ziet er nu als volgt uit: John Coffey, V.O.T., The Dirty Denims, Insanity Alert, Evil Conduct, Monster Magnet (uitvoering Dopes To Infinity integraal), Mad Sin, Graveyard, My Sleeping Karma, 77, Candybar Planet, Demented Are Go, The Bronx, Red Fang en Peter Pan Speedrock zelf. Valient Thorr is geannuleerd.

 Daags erna op Distortion spelen Opeth, Meshuggah, Fear Factory, The Devin Townsend Project, Death Angel, Sylosis, Decapitated, Miss May I, Hard Resistance, For Today, Texas In July en Heart In Hand. Meer namen volgen spoedig voor beide festivals.

Tweedaags gratis Koninginnedagfestival Klok Rock Orange met 16 bands nu compleet & definitief

Met de toevoeging van bands als o.a. Violation Of Trust en Backfire! is het programma voor het gratis toegankelijke Koninginnedagfestival Klok Rock Orange nu compleet. Zestien bands, verdeeld over twee dagen, zijn op zondag 29 april en maandag 30 april 2012 te zien (respectievelijk op Koninginnenacht en -dag) bij het Klokgebouw op het Strijp S– terrein in Eindhoven. De toegang is voor beide dagen geheel gratis.

Zestien bands, verspreid over twee dagen (zes & tien per dag), spelen op deze tweede editie. Op zondag 29 april zijn dat onder meer The Deaf, Black-Bone, Shaking Godspeed en nog drie bands. De dag erna treden naast Candybar Planet en gastheer Peter Pan Speedrock zelf, ook de Maastrichtse hardcore-legende Backfire! en Violation Of Trust (speciale reünieshow!) op plus nog zeven acts.

Klok Rock Orange wordt voor de tweede keer op rij georganiseerd door de Nederlandse speedrockband
Peter Pan Speedrock en ondernemer/evenementenorganisator Joop Sorée. Vorig jaar vond het gratis 
toegankelijke festival voor het eerst plaats en bleek meteen een groot succes. Bij slecht weer zal Klok
Rock Orange binnen in Het Klokgebouw plaatsvinden.

Behalve Klok Rock Orange organiseert Peter Pan Speedrock ook jaarlijks in december zijn eigen festivalSpeedfest. In 2011 raakte de zesde editie met 5000 bezoekers uitverkocht. Dit jaar zal Speedfest #7 plaatsvinden op zaterdag 8 december. Andere plannen van Peter Pan Speedrock voor 2012 zijn onder meer een heuse vinylbox (TBA), een nieuwe editie van de Revenge of the Rock ’n Roll Monster Tour in september met Karma To Burn en Honky èn een nieuw studio-album (najaar 2012).

Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag

KLOK ROCK ORANGE – GRATIS EN HARD OP KONINGINNEDAG

De eerste editie van Klok Rock Orange was gelijk een daverend feest in Eindhoven, met geweldige bands als Tech-9, Vanderbuyst en Peter Pan Speedrock. Dit jaar wordt het gratis festival minstens zo’n grandioze belevenis. Op zondag 29 en maandag 30 april gaat het knallen bij het Klokgebouw!

Net als in 2011 hebben organisatoren Peter Pan Speedrock en Joop Soree de handen ineengeslagen met leerlingen en docenten van het Rock City Institute (ROC) om het programma voor de Koninginnenacht kleur te geven. Op deze zondag is tot ’s avonds 11 uur aanstormend talent te bewonderen. De definitieve line-up wordt binnenkort aangekondigd.

Behalve dat het festivalterrein een kwartslag gedraaid wordt, blijft het recept van Klok Rock Orange op Koninginnedag nagenoeg ongewijzigd. Om 11 uur ’s ochtends het openingssalvo,   wederom tien bands op het affiche, de hotrodders van Trashers C.C. stallen hun stijlvolle bolides nog eens uit en om 23:00 uur klinkt het slotakkoord. “Klok Rock Orange – gratis en hard op Koninginnedag” verder lezen