Tag: super line-up

work hard, stay true, get shit done

Even terugblikken en door naar een druk 2017

De laatste dag van het jaar. Toch altijd een momentje van besef. Waar zijn we allemaal mee bezig, en wat gaan we volgend seizoen allemaal voor tegekke dingen doen.

Afgelopen jaar was een druk jaar, leuke producties mogen doen. Red Bull Crashed Ice in Finland i.o.v MC Sluis Events waar we de kou van -34 getrotseerd hebben. Een hele mooi ervaring die je niet in de koude flying dutch rotterdamkleren gaat zitten. Een zeer geslaagde Flying Dutch in Rotterdam i.o.v. ALDA Events, man man wat een gekkehuis is dat zeg. Zoveel mensen en zo veel materiaal, en zo’n strakke productie wat waren we trots op het einde, TEAM BLAUW RULES! extrema outdoorEn dan nog Extrema Outdoor i.o.v. Extrema. Het roer werd drastisch omgegooid, qua indeling terrein als qua line-up. Ook deze editie heeft de krant gehaald. Ook het OMG Festival was dit jaar ondanks het slechte weer een goede editie. Verder hebben we nog de complete productie voor Nazomeren Festival mogen verzorgen i.o.v. Art of Dance, en deze was ook wederom een succes editie. Het stond als een huis!Nazomeren Festival 2016 En als afsluiting van het jaar mocht ik MC Sluis Events assisteren met de uitvoerende productie van Parc Ferme voor Red Bull Knock Out. Iets met heel veel motoren en 2 takt benzine en veel zand!

Verder hebben zijn we nog bezig geweest met diverse sitecrew klussen voor onder andere A State of Trance, Masters of Hardcore, Beat the Bridge festival en Solar Weekend festival. Verder heb ik me bezig gehouden met een S-CAD plattegrond tekenwerk voor diverse festivals en evenementen. Een daarvan was voor het rondreizende eetfestival Eten op Rolletjes. Kijk anders even in mijn portfolio daar kun je alles terug vinden.

epEn of dit nog niet druk genoeg was. Ik ben afgelopen jaar samen met mijn compagnon Pascal een nieuwe bedrijf gestart EP- Collective. Een evenementen productie materialen verhuur bedrijf. Blackjackets op de Flying Dutch in RotterdamHet idee spookte al langer in mijn hoofd, maar de stap om het te doen is financieel gezien best heftig. Want je moet flink investeren. Maar goed dat hebben we dus gedaan. We hebben zwarte kabelgoten custom laten maken. Een nieuw product binnen de evenementen sector. We noemen ze ook wel eens #festivalhoofdslagader wat uiteindelijk gaat wel alle belangrijke techniek door jou gootjes en word er een flinke show neergezet vanuit de front of house. Het was hard werken en een heel logistiek proces. We hebben A gezegd dus we gaan door naar B. EP-Collective was een succes in 2016, en dat gaan we in 2017 doorzetten met nieuwe investeringen in nieuw materiaal. En inmiddels een nieuwe loods waar we in kunnen groeien.

Een kleine vooruitblik op 2017. Volgende week gaan we voor de 4e keer naar Finland voor Red Bull Crashed Ice. We gaan een mooi productie doen met Koningsdag in Leiden. En als we zeggen something big dan gaan we ook echt voor big. We gaan de siteproductie doen voor Armin Only in de Amsterdam Arena, Amsterdam Arenaoftewel de grootste venue van Nederland. HASHTAG TROTS. Ook gaan we we met Team Blauw weer een dikke vette Flying Dutch Rotterdam neerzetten en 2016 productioneel overtreffen. En uiteraard een hele gave nieuwe weekender produceren voor Extrema Outdoor op een nieuw terrein. Dit was een kleine vooruitblik voor 2017 maar er komt nog meer aan.

Voor mij was 2016 een tegek jaar met een hoop nieuwe uitdagingen. Ik wil dan ook alle opdrachtgevers bedanken dat jullie mij deze kans hebben gegeven.

Fijne jaarwisseling allemaal en een productief 2017.

Work hard, stay true, get shit done.

Bas van BaalSchermafbeelding 2014-05-25 om 11.23.49 (2)

Nieuwe website online.

Schermafbeelding 2014-05-25 om 11.23.49 (2)Het is eindelijk zover, mijn nieuwe website is klaar. Ik ben erg blij met het eindresultaat.

Voor de trouwe bezoekers zijn er een paar dingen veranderd. Zo is er bijvoorbeeld geen foto pagina meer, waar ik alle productiefoto’s opzet. Via mijn Twitter account houd ik jullie nu op de hoogte m.b.t. de opbouw van evenementen waar ik aan het werk ben. Ook zal ik regelmatig foto’s posten via mijn Super Line-Up Facebook.

Tevens heb ik mijn portfolio aangevuld met daarin alle klussen en opdrachtgevers. Hier staan ook alle aftermovies van alle feesten en partijen.

Veel plezier met het rondneuzen op mijn nieuwe website. Als je vragen of opmerkingen hebt stuur me dan een email via het contactformulier.

Bas van Baal.Terugblikken op alweer een Super (Line-Up) jaar.

Het jaar zit er weer bijna op. We mogen zoals ze dat zeggen weer terugblikken op een Super (Line-Up) jaar. Drie jaar geleden heb ik de klok rock orangekeuze gemaakt om een eigen zaakje op te starten. Ik wilde van mijn hobby mijn beroep gaan maken. Mijn passie ging uit naar organiseren van festivals en alles wat erbij komt kijken. En natuurlijk muziek.

Ik heb toen  een lijst gemaakt met doelen die ik na wilde streven. Ik wilde alles maar dan ook alles te weten komen over festivals en evenementen. Wat het is gewoon ontzettend interessant en leuk. Je ontmoet heel veel mensen, iedereen is met zijn ding bezig en met zijn allen maken wij het evenement. Het is gewoon een groot team. Je hebt elkaar altijd nodig. Er is geen een festival xo livedat hetzelfde is. Je bent altijd afhankelijk van je leveranciers, planningen en natuurlijk de weersinvloeden. Dagen lang in de stromende regen een festival bouwen, en zorgen dat alles op tijd klaar is. Of het erg is dat we in de regen staan? Nee, that’s the part of the job. En mooi voorbeeld was afgelopen jaar op XO live. Onze crew heeft ongeveer 10 trailers tentvloer moeten leggen vanwege de regen. De bezoekers moeten uiteindelijk op een mooi terrein komen en zonder natte voeten naar een andere area kunnen lopen. Dat levert een hoop extra werk op en kost uiteindelijk ook meer geld. Ik heb niemand horen klagen als er weer een trailer tentvloer bijbesteld werd. Iedereen die dit werk doet heeft een passie voor festivals en uiteindelijk willen we allemaal dat de bezoekers een super gave dag hebben. En daar hebben wij met z’n alle aan meegeholpen. Dat geeft voldoening.

Of mijn doelen zijn nagestreefd? Jazekers! Ik heb eigen producties geleid, ben veel te weten gekomen over festivals, nieuwe mensen leren kennen,  crew aangestuurd en heb met mijn toursupport heel Europa decor schwarzkopfgezien, en zijn zelfs daarmee in oorlogsgebied geweest. Wat ook belangrijk was is netwerken. Door netwerken leer je nieuwe mensen kennen, en uiteindelijk levert dat nieuwe klussen op.  Zo mocht ik mee naar Barcelona voor Schwarzkopf. Daar was ik samen met mijn collega verantwoordelijk voor de specials. Eigenlijk draaide de hele show om wat wij gemaakt hadden. Er mocht niks fout gaan, wat dan zouden niet alleen de mensen in de zaal, maar ook de 100.000den mensen die het event live via internet volgden dat zien. Er zit een flinke dosis spanning in je, en na tig keer oefenen zijn we klaar voor de finale. De bezoekers komen binnen de show start en na 90 minuten is het klaar. Voldaan, gelukkig we hebben de klus geklaard. Iedereen blij, en wij blij dat er niets fout is gegaan in het decor.

Nu is het moment dat er nieuwe doelen nagestreefd moeten worden. We gaan weer voor 3 jaar plannen, wat is haalbaar en wat the bosskunnen we nog bereiken? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat als je dromen hebt dat je die uit moet laten komen. En dat kan alleen maar door hard te werken en er voor te gaan. Dat gaan we in 2013 dan ook doen. De agenda begint goed vol te raken, en dat is super line-up fijne feestdagenpositief.

Ik wil alle bedrijven bedanken dat jullie me hebben ingehuurd en vertrouwen in me hebben. Ook alle fijne collega’s met wie ik afgelopen jaar prettig heb samengewerkt, bedankt.

Vanuit het Super Line-Up hoofdkwartier in Eindhoven wens is iedereen een hele fijne kerst en een gezond en super gaaf 2013.Extrema Outdoor Norway 2011

Op 25 juni barst het feest los in Noorwegen, dan is namelijk Extrema Outdoor Noorwegen. Het festival wordt georganiseerd op het eiland Kalvoya bij Oslo in de plaats Sandvika.

Nog een paar dagen en dan gaan we met 17 trailers en bijna 80 man crew  twee weken naar Noorwegen. We hebben dan  een week de tijd om Extrema Outdoor Norway op te bouwen op een nogal vrij unieke locatie. Het festival word gehouden op een eiland wat alleen te bereiken is via een brug van 3 meter breed. We morgen alleen ’s nachts de brug over met materiaal. En overdag word er gebouwd.

Dit jaar word het evenement voor de 2e keer georganiseerd door Extrema. Vorig jaar was zo’n succes dat ze besloten hebben het dit jaar nog eens over te doen. De line-up liegt er niet om. Ze hebben dit jaar grote namen uit de dance scene geprogrammeerd. Namen als Armin van Buuren, Dennis Ferrer, Adam Beyer, Dr. Lektroluv en nog veel meer, voor de hele line-up kijk hier.

Super Line-Up mag dit jaar meewerken aan de productie van dit evenement. Onder andere steigers, hekwerk, meubilair, ondersteuning watervoorziening, heftruck werkzaamheden, podiumprakken, rijplaten en alles over de brug transporteren.

Meer informatie over Extrema Outdoor Norway vind je op hun website.

Wil je op de hoogte gehouden worden met alles wat te maken heeft met de productie van dit festival volg mij dan op Twitter en/of op Facebook. Wil je de hele productie stap voor stap volgen volgen kijk dan elke dag hier.Terugblikken op een Super (Line-Up) jaar.

Ik ben afgelopen jaar begonnen met Super Line-Up. Het is voor mij een keuze geweest waarover ik lang heb moeten nadenken. Ze zeggen altijd “je moet proberen van je hobby je beroep te gaan maken”. Uiteindelijk is het toch een hele goede keuze geweest. Als je voor jezelf begint is het toch een gok of je elke maand je hoofd boven water houdt.

Als ik zo terug blik mag ik toch wel concluderen dat het me toch is gelukt. Ik mag in mijn handjes klappen. Ik heb afgelopen jaar echt hele leuke opdrachten binnen de evenementen sector gehad. Paaspop in Schijndel, Extrema Outdoor, Festival Mudial, Solar Festival, Lowlands, STRP Festival, Speedfest, TT Festival in Assen, Cosmic Sensation en diverse events in het Gelredome in Arnhem.

Dat was het niet alleen. Ik heb ook nog en stuk of 70 shows voor Peter Pan Speedrock gewerkt als backline roadie. Ik denk dat ik afgelopen jaar zo’n 30.000 km in de tourbus van Peter Pan Speedrock heb gezeten en gewoond.

Ook was het Rumoer festival wat ik elk jaar organiseer bijzonder geslaagd. Er waren zo’n 200 bezoekers uit heel Nederland.

Al met al een bijzonder goed jaar voor Super Line-Up.

Het komende jaar (2011) belooft ook een goed jaar te gaan worden. Zo zal ik bij de events werken waar ik afgelopen jaar al gewerkt heb. Maar er komen ook nieuwe events bij. Zo is er in januari/februari het Red Bull Crashed Ice event. Super Line-Up werk mee aan de productie van dit mega event.

En we gaan ook de wijde wereld in. Onder andere werk ik mee aan de productie van Extrema Outdoor in Noorwergen. En we gaan met Peter Pan Speedrock naar La Reunion, een eilanden groep in de Indische Oceaan maar ook naar Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, en Portugal. Echt helemaal te-gek.

Ik wil iedereen met wie ik afgelopen jaar heb samengewerkt bedanken voor de prettige samenwerking. Ook wens ik vanuit het Super Line-Up headquarter iedereen fijne feestdagen toe en een muzikaal 2011.