Rumoer 11 was weer een succes

Rumoer 11 zit er weer op. Het was dit jaar de 11e keer dat ik dit festival organiseer.

Vorig jaar had ik  besloten om ermee te stoppen. Het is toch wel lastig om met iets waar je al een derde van je leven mee bezig bent om er dan een punt achter te zetten. Daarom ga ik door met Rumoer totdat er geen bands meer zijn die goed genoeg zijn voor Rumoer Fest.

Dit jaar was weer een succes het was goed druk, en de sfeer was als vanounds, gezellig dus. Ook mooi om te zien dat er zoveel mensen elk jaar maar weer terug komen vanwege de sfeer.

Bands bedankt, OJC Walhalla bedankt,  Arjan bedankt voor de super gave foto’s, en iedereen bedankt voor de geweldige support.

Tot volgend jaar op Rumoer 12.

Rumoer 11

Rumoer 11 in Walhalla te Sevenum

Op vrijdag 3 juni 2011 vindt in OJC Walhalla in Sevenum de 11de editie van het hardcorefestival Rumoer plaats. Wasted Bullet, As Enemies Arise, The Butcher en Tech-9 maken vanaf 20.00 uur het podium onveilig met verschillende stijlen hardcore. Zowel bezoekers als bands roemen sinds jaar en dag de gezelligheid op Rumoer.

Een volledig Nederlandse editie

In alweer 10 edities is Rumoer uitgegroeid tot een hardcorefestival met internationale allure. Grote namen als Kickback (F), Parkway Drive (AU) en No Turning Back (NL) hebben het festival aangedaan. Toch heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een volledig Nederlandse line-up. Rumoer zoekt de breedte van het hardcoregenre op met subgenres als oi, punk en mosh met alleen bands van eigen bodem.

Alle subgenres van hardcore komen aan bod

Wasted Bullet is een van de meest veelbelovende hardcorebands van Nederland en trapt af. Het vijftal is niet bang voor een beetje melodie in de doorgaans felle muziek. De clip van hun laatste single ‘What’s Best For Us’ is op YouTube inmiddels meer dan 8.000 keer bekeken. As Enemies Arise mag het dan opgewarmde publiek gaan overtuigen met snoeiharde metalcore. De Brabantse band heeft flink wat ervaring opgedaan in Nederland, België en Duitsland en gaat ook het publiek in Limburg laten zweten. Als derde staat The Butcher op het podium. Het heeft even geduurd maar eindelijk staat “Neerlands snelste” dan eindelijk op Rumoer. Alweer bijna 15 jaar staat The Butcher op podia in binnen- en buitenland. Hardcorefans, punkers en metalfans verbroederen onmiddellijk door de jaren ’80 hardcorepunk van deze band. Als klap op de vuurpijl sluit Tech-9 Rumoer af. Deze oude Eindhovense rotten bestaan al sinds 1982 en hun mix van hardcore, oi en punk staat elke keer garant voor feest. Frontman Hein Hendriks en zijn bandmaten gaan Sevenum laten trillen op haar grondvesten.

 

Rumoer 11

Datum: 3 juni 2011

Locatie: OJC Walhalla, De Donckstraat 24
26,
5975 SG, Sevenum

Entree: € 7,50

Aanvang: 20.00 uur

 

Tijdschema Rumoer 11

20.30 – 21.00: Wasted Bullet

21.30 – 22.00: As Enemies Arise

22.30 – 23.00: The Butcher

23.30 – 00.30: Tech-9

 

Rumoer 11

Na lang wegen en wikken heb ik toch besloten om de hardcore traditie voort te zetten. in 1999 ben ik ooit begonnen met het organiseren van Rumoer Fest. Maar waarom? Er was in die tijd heel weinig te doen in regio Noord-Limburg wat betreft hardcore muziek.

Ik vind deze muziek stijl gaaf, en mijn doel was om alle bands die ik gaaf vind te laten spelen op mijn eigen festival. Inmiddels zijn we 11 jaar verder en de lijst met bands die ik de loop van de tijd op Rumoer hebben gespeeld hebt is behoorlijk lang.

1999 Discipline
2000 Kickback (F), Facegrind(NL)
2001 Lenght of Time (B)
2002 Do or Die (B)

2003 Brightside (D), Rimmshot (NL), Facegrind (NL)
2004 As We Fight (DK),Sengaia(NL),37 Stabwound(NL),Among the Living (NL),Machine Made God (DU)
2005 Born From Pain (NL), Arkangel (B), Team Killer (D), The Setup (B), 37 Stavwounds(NL), Charlie Adler (NL), Human Demise (NL), Rectify (NL)
2006 Amen Ra (B), Chimaera (B),Enemy Ground (NL), I-Reject (NL), Kickback (F), Parkway Drive (AUS), The Platoon (D)Retaliate (B), Samaritan (NL),Strength Above All (NL)
2008 Backfire (NL), Knuckledust (UK), Nasty (B), All Heads Rise (NL)
2009 Danforth (F), Lenght Of Time (B) Dominator (NL), Eye Of Judgement (NL), FallBrawl (D), Make Them Suffer (NL), State Of Mind (NL), Far From Passive (NL)
2010 No Turning Back (NL) Out for The Count (F) 21 Gun Salute (NL), Maypole (NL), Sideline (NL) All For Nothing (NL) Real Hate (NL) Kill Spectator

Dit jaar heb ik weer een fijne selectie gemaakt van bands die al heel lang hoog op de lijst stonden om te boeken.

Namelijk:
THE BUTCHER, TECH-9, AS ENEMIES ARISE en WASTED BULLET

Datum 3 juni

Plaats: OJC Walhalla, Sevenum

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 10 euro

Koninginnedag Festival Eindhoven

Op zaterdag 30 april (op Koninginnedag) vindt buiten bij het Klokgebouw (voor bij Pop-Ei) in Eindhoven de eerste editie van het “Klok Rock Orange” festival plaats. Denk aan bands, rock & roll, hotrods, BBQ en een superlocatie – kortom: alle ingrediënten die aanwezig moeten zijn voor een gaaf Koninginnedag festival. En ook het is ook nog eens gratis.!

Koninginnedag in Eindhoven is geen Koninginnedag als er geen rock & roll bands spelen. Daarom hebben de mannen van Peter Pan Speedrock in samenwerking met Joop Soree (Horeca-exploitant Pop-Ei) een nieuwe festival georganiseerd en “Klok Rock Orange” gedoopt. Er zullen die dag 11 bands spelen, van hardrock tot speedrock, van rock & roll tot punk en van hardcore tot garage. De organisatie van het festival gaat zelf ook spelen. Onder de naam Peter Pan Speedrock Special zullen ze in een half uur alle speedrock-klassiekers gaan spelen onder leiding van mascotte Dikke Dennis.

Het festival heeft voor ieder wat wil(d)s. Het festivalterrein is ruim opgezet dus er is in tegenstelling tot middenin de stad genoeg ruimte voor iedereen. Het is de place to be voor alle rock & rollers, speedrockers, punkers en hardcore kids, maar natuurlijk ook voor families van jong tot oud. En om het festival compleet te maken verzorgen CC The Trashers uit Eindhoven een grootse hotrodshow op het festival terrein.

Meer info over Klok Rock Orange vind je hier.

Tijdschema Klok Rock Orange.

 • 12.00 tot 12.30 Blackbone
 • 13.00 tot 13.30 Digital Orchestra
 • 14.00 tot 14.40 Malle Pietje and the Bimbo’s
 • 15.00 tot 15.30 Van Der Buyst
 • 16.00 tot 16.30 Radio Dead Ones
 • 17.00 tot 17.30 Komatsu
 • 18.00 tot 18.30 Bang Bang Bazooka
 • 19.00 tot 19.30 Peter Pan Speedrock Special
 • 20.00 tot 20.30 Gewapend Beton
 • 21.00 tot 21.30 Tech-9
 • 22.00 tot 22.30 The Deaf

“Koninginnedag Festival Eindhoven” verder lezen