Tweedaags gratis Koninginnedagfestival Klok Rock Orange met 16 bands nu compleet & definitief

Met de toevoeging van bands als o.a. Violation Of Trust en Backfire! is het programma voor het gratis toegankelijke Koninginnedagfestival Klok Rock Orange nu compleet. Zestien bands, verdeeld over twee dagen, zijn op zondag 29 april en maandag 30 april 2012 te zien (respectievelijk op Koninginnenacht en -dag) bij het Klokgebouw op het Strijp S– terrein in Eindhoven. De toegang is voor beide dagen geheel gratis.

Zestien bands, verspreid over twee dagen (zes & tien per dag), spelen op deze tweede editie. Op zondag 29 april zijn dat onder meer The Deaf, Black-Bone, Shaking Godspeed en nog drie bands. De dag erna treden naast Candybar Planet en gastheer Peter Pan Speedrock zelf, ook de Maastrichtse hardcore-legende Backfire! en Violation Of Trust (speciale reünieshow!) op plus nog zeven acts.

Klok Rock Orange wordt voor de tweede keer op rij georganiseerd door de Nederlandse speedrockband
Peter Pan Speedrock en ondernemer/evenementenorganisator Joop Sorée. Vorig jaar vond het gratis 
toegankelijke festival voor het eerst plaats en bleek meteen een groot succes. Bij slecht weer zal Klok
Rock Orange binnen in Het Klokgebouw plaatsvinden.

Behalve Klok Rock Orange organiseert Peter Pan Speedrock ook jaarlijks in december zijn eigen festivalSpeedfest. In 2011 raakte de zesde editie met 5000 bezoekers uitverkocht. Dit jaar zal Speedfest #7 plaatsvinden op zaterdag 8 december. Andere plannen van Peter Pan Speedrock voor 2012 zijn onder meer een heuse vinylbox (TBA), een nieuwe editie van de Revenge of the Rock ’n Roll Monster Tour in september met Karma To Burn en Honky èn een nieuw studio-album (najaar 2012).

Festyland 2011

Nog iets langer dan een week dan is het zover. De afsluiter van het festival seizoen, Festyland 2011.  14, 15 en 16 oktober op Landgoed Hendrickx in Volkel/Uden. Ongeveer 100 bands, dj’s en andere rariteiten, verdeeld over 6 podia en 7 tenten.

Acts als Peter Pan Speedrock, Van Velzen, The Deaf, BZB, Zanger Rinus, De Heideroosjes, Feest DJ Ruud, Paul Elstak en nog veel meer. Kijk hier voor het complete overzicht.

Super Line-Up werkt mee met de op- en afbouw van het festival. Event support in de ruimste zin van het woord.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste Festyland nieuws volg ze dan op Twitter @ Festyland. Of volg mij via twitter. In mijn fotomap kun je de productie van dag tot dag volgen.

Meer informatie over Festyland vind je hier.


 

Koninginnedag Festival Eindhoven

Op zaterdag 30 april (op Koninginnedag) vindt buiten bij het Klokgebouw (voor bij Pop-Ei) in Eindhoven de eerste editie van het “Klok Rock Orange” festival plaats. Denk aan bands, rock & roll, hotrods, BBQ en een superlocatie – kortom: alle ingrediënten die aanwezig moeten zijn voor een gaaf Koninginnedag festival. En ook het is ook nog eens gratis.!

Koninginnedag in Eindhoven is geen Koninginnedag als er geen rock & roll bands spelen. Daarom hebben de mannen van Peter Pan Speedrock in samenwerking met Joop Soree (Horeca-exploitant Pop-Ei) een nieuwe festival georganiseerd en “Klok Rock Orange” gedoopt. Er zullen die dag 11 bands spelen, van hardrock tot speedrock, van rock & roll tot punk en van hardcore tot garage. De organisatie van het festival gaat zelf ook spelen. Onder de naam Peter Pan Speedrock Special zullen ze in een half uur alle speedrock-klassiekers gaan spelen onder leiding van mascotte Dikke Dennis.

Het festival heeft voor ieder wat wil(d)s. Het festivalterrein is ruim opgezet dus er is in tegenstelling tot middenin de stad genoeg ruimte voor iedereen. Het is de place to be voor alle rock & rollers, speedrockers, punkers en hardcore kids, maar natuurlijk ook voor families van jong tot oud. En om het festival compleet te maken verzorgen CC The Trashers uit Eindhoven een grootse hotrodshow op het festival terrein.

Meer info over Klok Rock Orange vind je hier.

Tijdschema Klok Rock Orange.

 • 12.00 tot 12.30 Blackbone
 • 13.00 tot 13.30 Digital Orchestra
 • 14.00 tot 14.40 Malle Pietje and the Bimbo’s
 • 15.00 tot 15.30 Van Der Buyst
 • 16.00 tot 16.30 Radio Dead Ones
 • 17.00 tot 17.30 Komatsu
 • 18.00 tot 18.30 Bang Bang Bazooka
 • 19.00 tot 19.30 Peter Pan Speedrock Special
 • 20.00 tot 20.30 Gewapend Beton
 • 21.00 tot 21.30 Tech-9
 • 22.00 tot 22.30 The Deaf

“Koninginnedag Festival Eindhoven” verder lezen